Guido Schuil is benoemd tot Hoornder Held.
Guido Schuil is benoemd tot Hoornder Held. Foto: Salko de Wolf

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Guido Schuijl benoemd tot Hoornder Held

Verenigingen

De dorpscommissie van Den Hoorn heeft tijdens de openbare jaarvergadering van afgelopen vrijdag publiekelijk afscheid genomen van Guido Schuijl als lid van de dorpscommissie.

Guido is ruim achttien jaar lid geweest van de dorpscommissie en heeft zich op vrijwillige basis uitzonderlijk ingezet voor de Hoornder gemeenschap. Zo was hij nauw betrokken bij de verbouw van het dorpshuis, is hij jaren penningmeester geweest en was hij voor velen in het dorp een aanspreekpunt.

De dorpscommissie heeft Guido bedankt door hem te bevorderen tot 'Hoornder Held'. De titel 'Hoornder Held' is bedoeld voor een inwoner van de Hoornder gemeenschap (Den Hoorn, 't Horntje en/of wijk H) die zich op vrijwillige basis en op buitengewone wijze heeft ingezet voor de Hoornder gemeenschap (in het heden of verleden). De inwoner mag zich na de benoeming 'Hoornder Held' noemen en treedt toe tot de 'Orde van Hoornder Helden'. De 'Hoornder Held' ontvangt een onderscheiding (in de vorm van een medaille) en een oorkonde. De 'Hoornder Helden' staan vermeld, met naam en het jaar van uitreiking, op de plaquette in het dorpshuis.

De 'Orde van Hoornder Helden' is opgericht tijdens de bestuursvergadering van de dorpscommissie van 28 februari 2018. De reden voor oprichting is het vertrek uit de dorpscommissie van Guido Schuijl. De dorpscomissie wil Guido publiekelijk bedanken en eren voor zijn buitengewone inzet. Er is nagedacht over de manier waarop. De titel 'Hoornder Held' is in het leven geroepen.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2