Logo texelsecourant.nl
Ronald Biesboer tijdens zijn toespraak op De Krim.
Ronald Biesboer tijdens zijn toespraak op De Krim.

"Nachtboot kan oplossing bieden voor personeelsprobleem"

  Toerisme

Een 'late night afvaart' van TESO in de vakantieperiode zou wellicht een oplossing kunnen bieden bij het werven van personeel en klanten in de Noordkop. Dat stelde kersvers TOP-voorzitter Ronald Biesboer maandagavond tijdens de gecombineerde nieuwjaarsreceptie van TOP en De Krim.

Biesboer neemt het stokje na een jaar over van Jan Jacob Rab. Rob Vos wordt vice-voorzitter. In zijn eerste toespraak beloofde Biesboer het niet te lang te maken. "Vorig jaar stond Jan Jacob ook op deze plek en was zijn missie om zich sterk te maken om een MBO-opleiding naar ons mooie eiland te halen. Dit is nog niet gerealiseerd maar gaat wel de goede kant op en wij gaan hiermee verder om dit zo snel mogelijk te realiseren. In alle sectoren knelt het behoorlijk en zijn klanten niet het probleem maar personeel. Haast is dus geboden hoewel een late night afvaart van TESO in de vakantieperiode misschien ook oplossing kan bieden voor het werven van personeel maar ook klanten in de Noordkop", sprak hij.

Biesboer liet ook nog even zijn licht schijnen over de drukte: "Er wordt al snel geroepen wordt dat Texel te druk geworden is. Misschien terecht of onterecht, maar het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Feit is dat we er goed van kunnen leven maar tegelijk wel ons eiland leefbaar, authentiek, divers en vooral in balans moeten houden. We zullen ons in deze nieuwe realiteit dus opnieuw moeten uitvinden om toekomstbestendig te zijn."

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Waves, het festival van Dorian van Rijsselberghe dat gehouden wordt 19 tot en met 23 juni op het strand bij Paal 17, is een aanwinst voor Texel.Reageren!