Op weg naar 't Horntje.
Op weg naar 't Horntje. Foto: Paul van Dijk

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Zienswijzen indienen op Paraplubestemmingsplan

Toerisme

Texelaars die op wat voor manier dan ook nog veranderingen willen aanbrengen in het Paraplubestemmingsplan moeten nu goed opletten. Vanaf maandag ligt het plan ter inzage en kunnen zienswijzen worden ingediend. Wie dat niet doet, verspeelt diens kans op bezwaar en dus invloed. Het is daarbij verstandig om alle zienswijzen individueel in te dienen.

Het benodigde zienswijzedocument is vanaf maandag online te vinden op de website van de gemeente met de zoekterm ‘bestemmingsplannen’. Maandag zal er ook in dit artikel een link worden toegevoegd, zodat alle Texelaars weten hoe ze kunnen reageren. 

Een zienswijze die met een hele groep of organisatie wordt ingeleverd, wordt gezien als één zienswijze. Het is daarom dat het verstandig is om de zienswijze (ook) individueel in te dienen. Denk hierbij aan specifieke situaties als b&b’s met nu nog drie kamers of boerencampings die met nieuwe regelgeving te maken krijgen. 

Hoe in te dienen?

Het ingevulde en ondertekende zienswijzedocument kan men samen met eventuele bijlagen e-mailen naar gemeente@texel.nl onder vermelding van ‘Zienswijze Parapluplan’ of opsturen naar of afgeven bij: Gemeente Texel/team Beleid; Postbus 200, 1790 AE Den Burg.

Indien men hulp nodig heeft bij het verwoorden van een mening (zienswijze). kan een afspraak worden gemaakt onm de zienswijze mondeling toe te lichten. Maak daarvoor een afspraak via 14 0222.

Onrust

De totstandkoming van het paraplubestemmingsplan zorgde de afgelopen periode voor flink wat onrust door fouten in het proces. Het leidde tot flnke kritiek op het college vanuit de gemeenteraad en de stakeholders (waaronder burgers - dorpscommissies -, TOP, de Klankbordgroep Toeristisch Toekomstplan, logiesverstrekkers en ondernemersverenigingen. De gebeten hond waren vooral de b&b-eigenaren, die zich bestolen voelen.

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Het paraplubestemmingsplan Verblijfsrecreatie Texel. Het plan is in te zien via verschillende kanalen:

1. Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

2. Via de gemeente website www.texel.nl (zoekterm: bestemmingsplannen).

3. Via de publieksbalie van de Gemeentewinkel (maak daarvoor een afspraak).

Vervolg besluitvorming

Na de sluiting van de ter inzage termijn worden alle zienswijzen beoordeeld en van een conclusie voorzien. Het geheel van zienswijzen, reacties en mogelijke aanpassingen op het paraplu bestemmingsplan Verblijfsrecreatie Texel wordt in een ‘Nota van Zienswijzen’ aan het college van B&W en vervolgens de gemeenteraad voorgelegd. Afhankelijk van het aantal zienswijzen is vooralsnog de verwachting de Nota van Zienswijzen in het najaar aan de raad voor te leggen. U ontvangt een reactie op uw zienswijze nadat de Nota van Zienswijze en het paraplubestemmingsplan Verblijfsrecreatie Texel zijn vastgesteld door de gemeenteraad.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 6 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 9 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 11 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 13 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00