Afbeelding

Fietsen tijdens de halve marathon van Texel

Toerisme

De inschrijving voor de elfde Texel Halve Marathon staat voor de deur; vanaf 1 februari om middernacht kunnen alle fanatiekelingen zich weer aanmelden. De marathon zelf vindt dit jaar plaats op 24 september. Niet alleen voor de deelnemers wordt deze dag een hele belevenis, maar ook voor de toeschouwers: de organisatie heeft voor hen een mooie fietsroute langs het parcours uitgestippeld.

De fietsroute

De fietsroute is samengesteld voor alle toeschouwers die de lopers willen aanmoedigen, de sfeer van het evenement willen proeven en tegelijkertijd willen genieten van het mooie Texelse landschap. De route bevat meerdere uitkijkpunten (o.a. restaurant Bos en Duin, supermarkt Goënga en Westerslag Strandpaviljoen) waar de lopers toegejuicht kunnen worden en de toeschouwers onder het genot van een hapje en een drankje naar muziek kunnen luisteren. Bekijk de exacte fietsroute met uitkijkpunten én de routes van de halve marathon en de tien kilometer hier

Een eigen fiets meenemen

De route voor de toeschouwers kan afgelegd worden met zowel een gehuurde als een eigen fiets. Wilt u een eigen fiets meebrengen (en woont u niet op Texel), dan is het belangrijk om na te gaan hoe u deze precies mee het eiland op wilt nemen. Voor bezoekers die met de auto gaan is een fietsendrager handig. Fietsendragers zijn te verkrijgen voor op het dak, voor op de achterklep of voor op de trekhaak. Bij deze laatste optie is het essentieel dat de juiste trekhaak voor het type auto wordt gebruikt. Op Rameder.nl is hier meer informatie over te vinden.

Een fiets huren

Misschien nog wel gemakkelijker dan een eigen fiets meenemen: een fiets huren. Het samenwerkingsverband van meerdere fietsverhuurders op Texel en de sponsor van de Texel Halve Marathon hebben het voor toeschouwers mogelijk gemaakt om via Fietsen Op Texel een fiets te huren voor deze dag. De gehuurde fiets kan opgehaald worden bij de veerboot (de start van de halve marathon), en bij de finish in Den Burg weer ingeleverd worden. Bovendien kunnen toeschouwers die via Fietsen Op Texel een fiets huren voor de terugreis naar de boot gebruik maken van het vervoer van de organisatie. Alles is dus tot in de puntjes geregeld.

Meer informatie over dit evenement vindt u op de website van de Texel Halve Marathon.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 3 uur geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 7 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen gisteren 8
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15