Plezier tijdens blokarten op het strand.
Plezier tijdens blokarten op het strand. Foto: Evalien Weterings

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Veelzijdig, positief Texel Magazine

Toerisme

Achtergrondreportages over Den Burg en De Cocksdorp, interviews met tal van bekende en minder bekende Texelaars, wetenswaardigheden over het eiland en natuurlijk een schat aan informatie over de verschillende activiteiten te land, ter zee en in de lucht. Dit alles voorzien van prachtige foto’s. Het nieuwe Texel Magazine is klaar, het seizoen kan beginnen.

De hoopvolle boodschap sluit aan bij de sfeer van het Magazine dat positivisme uitstraalt

Het Texel Magazine is al vele jaren het eerst gelezen magazine in menig vakantiehuis of hotelkamer. Ieder jaar is het team van het Magazine druk bezig om weer met een uitgave te komen die niet alleen de toerist verrast, maar ook de Texelaar een glimlach op het gezicht tovert. De totstandkoming van deze editie was een uitdaging. Vanwege coronaperikelen was het voor fotograaf Evalien Weterings soms lastig om mooie foto’s te maken. Je wilt ook geen heel magazine vol mondkapjes en foto’s maken van evenementen is lastig op het moment dat die niet doorgaan. Ondanks deze obstakels is het beeld bij de verschillende teksten uitstekend gelukt.



Gerard Timmerman, hoofdredacteur van het Texel Magazine, gaat in het voorwoord op de bijzondere editie in. Hij kijkt terug op 2020, een jaar van uitersten waarbij het eiland tijdens de eerste lockdown leeg en stil was. “Dat veranderde als bij toverslag toen in juni de teugels weer losser gingen. Het eiland schakelde direct over naar de hoogste versnelling. Nooit voer bootdienst TESO zoveel mensen in zo’n korte periode naar het eiland”, schrijft Gerard die de hoop uitspreekt dat we het coronahoofdstuk snel achter ons kunnen laten.

Hoopvolle boodschap

Het is geen prestatie van een individu, dit is een sterk staaltje teamwork van het hele bedrijf en tal van andere mensen

De hoopvolle boodschap sluit aan bij de sfeer van het Magazine dat positivisme uitstraalt. Het gaat niet steeds in op wat er mogelijk niet kan, maar zet in op een zomer vol mogelijkheden, gezellige terrassen en genieten van de natuur. Joop Rommets ging voor Texel Magazine in gesprek met gastvrouwen Sita Mijwaard (café De Slock), Nadine Mögling (Bij Jef), Marianne Langeveld (Boutique Hotel Texel), Nancy Hopman (Boutique Hotel De Smulpot) en Gina de Groot (café Onder de pomp). Job Schepers (hoofdredacteur van de Texelse Courant en fervent wandelaar) neemt de lezer mee naar door hem gekozen hotspots van Texel, zoals bijvoorbeeld de Horsmeertjes en De Nederlanden. Gerard en collega-redacteur Jeroen van Hattum brengen reportages over bijvoorbeeld de brouwerij, Den Burg en de Novalishoeve. Het interview met Job Witte van Wezenspyk geeft een snelle impressie van de plannen aldaar.

Eilanddichter roop heeft ook voor deze editie weer een viertal bijdragen geleverd onder de titel ‘de vier elementen’, beeld en tekst vullen elkaar hierbij treffend aan.

Fotograaf Evalien Weterings wordt zelf geïnterviewd in de rubriek waarin vier Texelaars aan het woord komen over de manier waarop zij het eiland beleven. Naast de fotografe spreekt de redactie met watersportliefhebber Channah Tromp, wandelaar Ronald Timmer en parachutist Marike Oostra. Voor vogelliefhebbers is het stuk over Waalenburg zeker de moeite waard en ook voor de Bourgondiërs onder ons is er weer genoeg leesplezier met bijdrages van bijvoorbeeld De Coninck van Poolen en een verhaal over Texelse drankjes. Dankzij recepten van restaurant Passie en strandpaviljoen Paal 21 kan de lezer ook zelf aan de slag.

“Het is een Magazine waar we trots op zijn. Het is geen prestatie van een individu, dit is een sterk staaltje teamwork van het hele bedrijf en tal van andere mensen. Mark (Randsdorp red.) heeft in de laatste weken bergen werk verzet om alles op tijd drukklaar te krijgen en mede dankzij Ed Witte, Marlieke Daals en Nienke Melching zijn alle slordigheden eruit gehaald. De mensen op onze studio hebben laten zien dat vormgeven nog steeds in ons DNA zit. Ik hoop - en verwacht - dat de lezer er veel leesplezier aan heeft en ik wens iedereen een prachtig seizoen”, besluit mede-eigenaar Duncan Whyte.

Dinsdag

Dinsdag ontvangen alle Texelse abonnees het nieuwe Texel Magazine. Postabonnees kunnen het magazine op vertoon van een adreswikkel afhalen bij het kantoor aan de Vismarkt zodra het kantoor weer volledig geopend is. Digitale abonnees die het Magazine willen lezen, kunnen een exemplaar ophalen op Het Polderhuis. Logiesverstrekker en het Texel Magazine nog niet op alle kamers, stuur dan een mailtje naar mark@lenr.nl.

Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 28 minuten geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 3 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 4 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 21 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2