Logo texelsecourant.nl
Drukte op het strand
Drukte op het strand (Foto: Gerard Timmerman)

Toeristenbelasting omhoog, ook maximum zeven nachten van tafel

  Toerisme

Texels Belang, de VVD en GroenLinks hebben ingestemd met zowel de verhoging van toeristenbelasting naar €2,25 alsmede het loslaten van het maximum van 7 nachten.

Doordat alle coalitiepartijen instemden met het plan, werd er een meerderheid behaald. Alle overige partijen stemden tegen de verhoging van de toeristenbelasting en het loslaten van de zeven nachten. Een poging van D66 om naar het voorstel van TOP de beslissing uit te stellen tot september werd verworpen. Later meer. 

Voorstellen om te kijken naar aparte tarieven voor campings waren volgens wethouder Hennie Huisman onmogelijk met het oog op een sluitende begroting. 

Over de verhoging van de kosten van het parkeervignet wordt pas in een later stadium een besluit genomen. De voorgenomen verhoging van €5,- wordt nader besproken. Wethouder Edo Kooiman komt na de zomer met een voorstel. Dan zijn ook de uitkomsten van het overleg met Staatsbosbeheer duidelijk. In diezelfde discussie volgt ook de uitkomst over wel of niet vrij parkeren op de strandslagen. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!