Dames Senioren 1 van De Texelse Golfclub
Dames Senioren 1 van De Texelse Golfclub

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Dames Senioren 1 promoveert naar hoofdklasse

Sport

Dames Senioren 1 van Golfclub De Texelse wint promotiewedstrijd met 12-10 van Engelenburg 1 en komt volgend jaar uit in de hoofdklasse van NGF (Nederlandse Golf Federatie) competitie.

De Texelse dames zijn zonder al te veel illusies richting Golfclub Emmeloord in de Noordoostpolder vertrokken omdat het handicap-verschil tussen beide teams te groot lijkt; de Engelburgse dames hebben een handicap variërend 15 tot 20 terwijl de eilanders het moeten doen met een speelsterkte tussen de 16 en 27. 'Gewoon lekker golfen', is het devies. Maar, er is altijd een maar, in matchplay is niets zeker.

Het immer in roze uitgedoste team gaat pro forma nog wel in het roze op de teamfoto, maar heeft vanwege de zonnige dag witte polo's aangetrokken en zo razen ze gelijk een witte tornado door de ochtend heen.

Els de Ridder en Solveig Rip maken in de negen holes singles ieder met 6/2 gehakt van hun tegenstandsters, Ingrid Schippers bindt met 4/3 haar opponent aan de zegekar en Marja Goslinga en Marianne Waverijn spelen beiden netjes gelijk. Alleen Hendrien Landeweer verliest (3/5). Omdat de dames meer (26) holes hebben gewonnen dan Engelenburg 1 (19), levert dat ook nog eens twee punten extra op en met een 10-4 tussenstand gloort aan de einder promotie.

Maar de Texelse storm luwt in de middag; De Ridder en Schipppers verliezen met 3/5 hun negen holes greensome. Gelukkig sprokkelen Waverijn en captain Rip wel twee belangrijke punten bij elkaar door met 5/3 ruim te winnen. Ondertussen zijn Goslinga en Landeweer een maatje te klein voor hun veel sterkere opponenten en delven met 1/4 het onderspit. En omdat de Engelenburgse dames meer holes hebben gewonnen in de greensomes wordt de middagsessie met een 2-6 verlies afgesloten. Die twee winstpunten van Waverijn en Rip geven dus de doorslag, 12-10 winst en promotie naar de hoofdklasse.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 4 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 10 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1