Logo texelsecourant.nl
Foto: Texelrunners

Hemelvaartloop Roparun

  Sport

De Texelrunners houden op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) een crossloop en wandeltocht bij S.V. De Koog. Zij doen dit in het kader van de Roparun. De crossloop gaat van start vanaf het voetbalveld aan de Boodtlaan 39, waar vanaf 10.00 uur in de kantine kan worden ingeschreven.

Deelname kost €6,- (jeugd t/m 12 jaar € 4,-). De jeugd tot en met twaalf jaar loopt 1200 meter en gaat om 11:00 uur van start, de wandelaars vertrekken een kwartiertje later, en de oudere atleten vertrekken om 11:30 uur. Zij lopen 4000 of 8000 meter. Het afwisselende parcours voert langs de Bertusnol en door de Nederlanden. Er worden geen prijzen uitgereikt, het inschrijfgeld komt volledig ten goede aan de Roparun. Wel wordt na afloop een verloting op startnummer gehouden met leuke prijzen. De Texelrunners gaan dit jaar opnieuw in teamverband met de estafetteloop Roparun geld ophalen voor mensen met kanker.

De Roparun vindt plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 8 juni. Deze keer starten de Texelrunners voor het eerst vanuit Hamburg en de finish is op 10 juni, na 560km non-stop hardlopen, op de Coolsingel in Rotterdam. Alle informatie over de Texelrunners is te vinden op www.roparuntexel.nl

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!