Bloemen voor de winnaars
Bloemen voor de winnaars

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Promotiewedstrijd voor Dames senioren 1 De Texelse

Sport

Dames senioren 1 van de Texelse Golfclub wint met 17-5 van Dirkshorn 1 en eindigt daarmee soeverein op de eerste plaats in hun poule in de eerste klasse van de NGF Competitie. 23 Mei zal het team een promotiewedstrijd spelen tegen Engelenburg 1 uit Brummen.

De laatste poulewedstrijd van de NGF competitie wordt gespeeld op Golfclub Heiloo tegen de belangrijkste concurrent, Dirkshorn 1. Voorafgaand aan de krachtmeting staan beide teams exact gelijk, zowel wat betreft gewonnen wedstrijden als gescoorde punten. En dus is er sprake van een gezonde wedstrijdspanning bij alle dames.

Lot van Schelt slaat tijdens de 9 holes singles met 4/3 overtuigend de eerste punten binnen, gevolgd door Els de Ridder (5/3) en Solveig Rip (3/2). Een goed begin van de dag. Dat Tonny van der Vis met 6/3 verliest, is slechts een rimpeling in de vijver, want Marja Goslinga is in vorm (4/1) en Hendrien Landeweer speelt gelijk. Nu er een 9-3 voorsprong op het scorebord staat, glijdt de stress langzaam van de schouders van de Texelse dames af en beginnen ze redelijk ontspannen aan de negen holes greensomes. Er zijn nog maar drie punten nodig voor de poulewinst! Van Schelt en De Ridder halen een punt binnen en ook Rip en Van der Vis spelen gelijk. Gelukkig winnen Goslinga en Landeweer makkelijk met 5-2 en is winst en een mooie prestatie een voldongen feit; 17- 5. Dirkshorn 1 wordt tweede, Amsterdamse 2 derde en de teams De Pan 1 en Heiloo 1 degraderen.

Wie had dat gedacht! Met twee debutanten Goslinga en Landeweer is De Texelse Dames 1 ongeslagen poulewinnaar geworden. Een mooie prestatie en dus wordt er op 23 mei een promotiewedstrijd gespeeld tegen Engelenburg 1 op Golfclub Emmeloord.

Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 13 minuten geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen gisteren
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6