Logo texelsecourant.nl
Bloemen voor de winnaars
Bloemen voor de winnaars

Promotiewedstrijd voor Dames senioren 1 De Texelse

  Sport

Dames senioren 1 van de Texelse Golfclub wint met 17-5 van Dirkshorn 1 en eindigt daarmee soeverein op de eerste plaats in hun poule in de eerste klasse van de NGF Competitie. 23 Mei zal het team een promotiewedstrijd spelen tegen Engelenburg 1 uit Brummen.

De laatste poulewedstrijd van de NGF competitie wordt gespeeld op Golfclub Heiloo tegen de belangrijkste concurrent, Dirkshorn 1. Voorafgaand aan de krachtmeting staan beide teams exact gelijk, zowel wat betreft gewonnen wedstrijden als gescoorde punten. En dus is er sprake van een gezonde wedstrijdspanning bij alle dames.

Lot van Schelt slaat tijdens de 9 holes singles met 4/3 overtuigend de eerste punten binnen, gevolgd door Els de Ridder (5/3) en Solveig Rip (3/2). Een goed begin van de dag. Dat Tonny van der Vis met 6/3 verliest, is slechts een rimpeling in de vijver, want Marja Goslinga is in vorm (4/1) en Hendrien Landeweer speelt gelijk. Nu er een 9-3 voorsprong op het scorebord staat, glijdt de stress langzaam van de schouders van de Texelse dames af en beginnen ze redelijk ontspannen aan de negen holes greensomes. Er zijn nog maar drie punten nodig voor de poulewinst! Van Schelt en De Ridder halen een punt binnen en ook Rip en Van der Vis spelen gelijk. Gelukkig winnen Goslinga en Landeweer makkelijk met 5-2 en is winst en een mooie prestatie een voldongen feit; 17- 5. Dirkshorn 1 wordt tweede, Amsterdamse 2 derde en de teams De Pan 1 en Heiloo 1 degraderen.

Wie had dat gedacht! Met twee debutanten Goslinga en Landeweer is De Texelse Dames 1 ongeslagen poulewinnaar geworden. Een mooie prestatie en dus wordt er op 23 mei een promotiewedstrijd gespeeld tegen Engelenburg 1 op Golfclub Emmeloord.

Golfclub De Texelse
één van de gezelligste golfclubs van Nederland
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!