Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

G-team speelt twee wedstrijden op één dag

Sport

Het G-team van Texel'94 speelde zaterdag twee thuiswedstrijden op één dag, tegen Schagen G2 en HOSV G1.

Voorafgaande aan deze wedstrijden showde het G-team vol trots hun nieuwe tenue van hun nieuwe sponsor: Amsing Recycling. Na de foto-sessie speelde men de eerste wedstrijd tegen het jeugdige Schagen G2. Het werd een gelijkopgaande wedstrijd waarbij de snelheid van Texel-spits Adriaan van Liere uiteindelijk de doorslag gaf. Dankzij 4 doelpunten van hem en een goal van Jeffrey Kolk wist Texel 5 maal te scoren terwijl Schagen niet verder kwam dan 3 doelpunten. Eindstand 5-3 voor Texel G1.

Een uurtje later speelde het G-team, ditmaal zonder van Liere, de inhaalwedstrijd tegen rode lantaarndrager HOSV G1. In de eerste helft had Texel veel moeite met deze tegenstander die met lange halen van achteruit diverse malen hun spitsen alleen voor keeper Sjef Boom zetten. Toch wist Texel met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan. Na de wissel wisten de Texel-spitsen steeds vroeg te storen zodat HOSV niet meer de lange bal van achteruit kon hanteren. Texel was nu heer en meester en liep uit naar een 7-2 overwinning. Voor Texel scoorden: Haithem Ismail (3), Jeffrey Kolk (2) en Twan Weijers (2).

Op de foto staand v.l.n.r. Klaas van den Berg, Martien Maat (beiden trainer/coach), Adriaan van Liere, Haithem Ismail, Jeffrey Kolk, Peter Breuer, Kees van der Vis en Aad en Anja Amsing (Amsing Recycling).

Gehurkt v.l.n.r. Dave Voorend, Coco Taminiau, Twan Weijers, Sjef Boom, Anton Staal, Sandor Strootman en Jan Frans Haverman (assistent coach). Op de foto ontbreekt Boyd Spigt.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 1 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06