Sportvereniging De Koog

De Koog pakt punt tegen koploper

Sport

In Wieringerwerf heeft De Koog 1-1 gelijkgespeeld tegen DWOW.

DWOW, de nummer 1 van de 4e klasse A West 1, dacht een makkelijke middag tegen het niet in vorm verkerende De Koog te krijgen, maar niets was minder waar. De lijstaanvoerder kon dankzij het stugge spel van De Kogers geen stempel drukken op de wedstrijd.

DWOW kwam in de 24e minuut op voorsprong nadat een speler niet werd aangepakt en een heel eind met de bal op mocht stomen. Zijn tikkie breed werd door een andere speler van dichtbij binnengeschoten: 1-0

Ondanks de tegentreffer bleef De Koog gegroepeerd doorvoetballen om het DWOW lastig te maken. Dat resulteerde in de eerste helft in een paar spaarzame mogelijkheden voor de Texelaars.

Zo kwam na een halfuur spelen Sander De Haan een onderbeen tekort, om een doorgekopte vrije trap van Ben Siebinga binnen te tikken. Daarbij was Jesse Wonder met een afdraaiend schot dichtbij de gelijkmaker, maar de gestrekte keeper bracht ternauwernood redding.

DWOW kon de marge ook vergroten maar een aantal keer gingen de schoten net naast of bracht keeper Eddy Witte redding.

Na de thee kreeg de goed spelende Ben Siebinga een kans om vanaf het zestienmetergebied te schieten, maar hij speelde de bal wat te ver voor zich uit, waardoor de schietkans verkeken was.

Lucas Ipenburg kreeg kort daarna een levensgrote kans om de stand gelijk te brengen maar zijn inzet punterde hij van dichtbij naast. Zonde, want dit was ´de´ mogelijkheid op de 1-1.

Even later schoot diezelfde Ipenburg wel een voorzet van Alex Daalder onderkant lat binnen, maar deze goal werd afgekeurd door de scheidsrechter. Een duwfout van Daalder zou hier aan voorafgegaan zijn.

Daalder werd alsnog trefzeker in de 63e minuut. Een ´rush´ van Rick Bijpost was de inleiding voor een goal voor De Koog. Bijpost gaf na een loopactie van 30 meter de bal aan Sander De Haan, die op zijn beurt Alex Daalder bediende. Laatstgenoemde schoot met rechts de bal hard in de verre hoek: 1-1

DWOW wilde perse winnen en ging in het slot van de wedstrijd wat opportunistischer spelen. Een schot op de paal was één van de gevolgen, maar een zeer attente keeper Eddy Witte behoedde zijn ploeg voor een late tegentreffer. De Koog kreeg hierdoor ook wat counter mogelijkheden, maar de stand veranderde niet meer. Eindstand 1-1

Volgende week, op zondag 28 april, speelt De Koog thuis tegen Flevo uit Middenmeer. Een belangrijke wedstrijd want De Koog strijdt samen met o.a. Flevo om degradatievoetbal te ontlopen.

Aanvang: 14:00 uur