De teams van House of Dance.
De teams van House of Dance. Foto: House of dance

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Leerlingen House of Dance naar WK en EK

Sport

Wat twee weken geleden voor het ene team nog een droom was, is dan nu toch werkelijkheid geworden: door de prestaties en hun ranking tijdens dit dansseizoen mogen twee teams van House of Dance deelnemen aan de Europese- en Wereldkampioenschappen.

Vorig jaar wist 2Crew4You tijdens de WK in Glasgow nog de achtste plaats te behalen. Nu zelfs twee teams daar aan deel mogen nemen, is dat weer een extra bekroning op het harde werken van hun trainster dansschool-eigenaresse van House Of Dance, Whitney Valk. In Druten, tijdens de Nederlandse Kampioenschappen HipHop - die werden gehouden onder auspiciën van The United Dance Organisation (UDO) - wisten beide teams bestaande uit leerlingen van Den Helder en Texel zich weer goed te presenteren aan de internationale juryleden.

Zaterdag was eerst de beurt aan het team 2Hard2Handle. Zij werden in de categorie onder de 16 vierde van Nederland. Op zondag was de beurt aan het team 2Crew4You. Aangezien zij pas gepromoveerd zijn naar de categorie 'over 18 novice' was de concurrentie moordend en toch wisten zij nog de achtste plek te bereiken. Als klap op de vuurpijl wist trainster Bo Herweijer met het jongste team, 2Steps1Way, tijdens de wedstrijd "Shell We Dance Events" in Hoofddorp de derde plaats in de wacht te slepen en daarbij te kwalificeren om in hun categorie deel te mogen nemen aan de Nederlands kampioenschap. "Trots, maar tegelijkertijd met beide benen op de grond, zullen alle teams blijven trainen, om de strijd weer aan te kunnen gaan tijdens de EK's die 10 tot en met 12 mei plaats zullen vinden in Veldhoven", laat Valk weten.

Daarna is op 7 juli de eindvoorstelling voor alle leerlingen van Den Helder, Texel en Middenmeer in De Kampanje in Den Helder. 22 augustus gaan beide teams naar het EK in Blackpool.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2