Sportvereniging De Koog

De Koog verliest van concurrent Schagen

De Koog heeft zondag slechte zaken gedaan in het ontlopen van de eventuele nacompetitie/degradatievoetbal. Na negentig minuten voetbal, ging Schagen met de drie punten huiswaarts. Op het Koger sportcomplex aan de Boodtlaan werd het 0-3.

Ook vandaag was de inzet er bij vlagen wel, maar hield het veldspel niet over. Schagen was in de eerste helft veel gevaarlijker en De Koog kreeg geen grip op de 4-4-2 opstelling van de tegenstander.

De 0-1 viel uit een counter nadat De Koog de bal op het middenveld ´knullig´ verloor.

De Koog werkte hard maar kwam eigenlijk niet tot een uitgespeelde kans in de eerste helft.

In het tweede bedrijf lukte er niet veel meer dan in de eerste helft bij de thuisploeg. In de opbouw ging vaak het nodige mis, maar ook voorin werd er nauwelijks een bal ´vast´ gehouden, waardoor de thuisploeg ook niet aan voetballen toekwam. Waarschijnlijk door conditiegebrek bij een handvol spelers kwamen de linies te ver uit elkaar te liggen, waardoor de slag op het middenveld iedere keer door De Koog verloren werd. Het fellere Schagen daarentegen, won iedere ´tweede´ bal en counterde zichzelf eerst in de 71e minuut en later in de 80e minuut naar een veilige 0-3 voorsprong. Dit was tevens de eindstand.

Het elftal van Martin Koorn doolt al ongeveer het hele seizoen door de vierde klasse, op zoek naar haar vorm van de beginfase van de competitie. Toen werden verschillende tegenstanders met grote cijfers naar huis gestuurd en werd er gesproken over De Koog als titelkandidaat. Dat is nu bijna een onwerkelijk gegeven, sterker nog, er wordt gevreesd voor degradatievoetbal in De Koog.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 4 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2