Logo texelsecourant.nl

Senioren Heren 1 vindt Waterloo in Spaarnwoude

  Sport
De Beer in de problemen
De Beer in de problemen

Na bijna drie jaar ongeslagen te zijn geweest, verliest Heren Senioren 1 op golfbaan Spaarnwoude haar eerste wedstrijd in de tweede klasse van de NGF competitie van Westfriese 1. Omdat dit Westwoudse zestal op papier nog niet eens het sterkste team lijkt, zal de komende weken duidelijk worden of handhaving in de tweede klasse überhaupt mogelijk is.

Of is er gewoon sprake van een mindere dag? In de Greensomes over negen holes winnen alleen Jan Winnubst en Jos Kager (1 up). Het sterke koppel Dirk Boumans en Leo Saal krijgt met 4 om 3 klop en ook Wil Homan en Hans de Beer verliezen, nipt weliswaar, op de laatste hole. 4-2 Tussenstand en dus zullen de Texelaars 4 van de 6 singles over 18 holes moeten winnen. En al snel blijkt dat dit niet gaat lukken.

De eerste drie spelers van Senioren 1 zijn namelijk volledig kansloos. Boumans en Homan zijn al op de 11-de klaar en Saal kan met 3 om 4 teleurgesteld gaan douchen.

Ook Winnubst heeft een zware middag, maar weet op de 18-de nog knap gelijk te spelen, terwijl Kager daarentegen op diezelfde hole zijn Waterloo vindt. Gelukkig houdt De Beer de Texelse eer hoog door met 3/2 te winnen. Eindstand 5-13. Vrijdag wordt er op de Haarlemmermeersche gespeeld tegen Spaarnwoude 1, met vijf single handicappers en 1 speler met handicap 10.9. Alle verloven ingetrokken en teambespreking bij sponsor De Smulpot!!

Golfclub De Texelse
één van de gezelligste golfclubs van Nederland
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De werkgroep Hartversterkend pleit ervoor de bouw van huisjes op de parkeerplaatsen aan de Burgwal (plan C Den Burg Centrum) alsnog uit te voeren.Reageren!