Logo texelsecourant.nl
Dorian op het EK in Palma de Mallorca.
Dorian op het EK in Palma de Mallorca. (Foto: Richard Langdon/Watersportverbond)

Dorian vijfde na eerste dag op EK

  Sport

Tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe staat na de eerste dag van het Europees kampioenschap windsurfen op de vijfde plaats in het klassement.

Dorian behaalde tijdens de eerste drie voorrondes in Palma de Mallorca een achtste, elfde en eerste plaats, waardoor hij gemiddeld vijfde staat.

Volgens Dorian was hij nog een beetje 'roestig', waardoor hij even op gang moest komen. "Ik heb zelfs nog even gezwommen. Maar met de winst in de laatste race sluit ik de dag lekker af."

Het EK is voor hem de eerste wedstrijd van het jaar. Dorian heeft bij voorbaat laten weten geen al te hoge verwachtingen van zichzelf te hebben. Het EK is een stap op weg naar de nominatie voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

De focus is gericht op het WK later dit jaar waar hij en trainingsmaat Kiran Badloe strijden om de nominatie voor de Spelen. Er mag namens Nederland maar één surfer worden afgevaardigd.

De Italiaan Benedetti staat vooralsnog eerste in het tussenklassement na één dag surfen. Kiran Badloe staat op de elfde plaats.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!