Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

De Koog en SRC delen de punten

Sport

In Schagen op het snikhete kunstgras, heeft De Koog met 3-3 gelijk gespeeld tegen concurrent SRC.

Na een 3-0 achterstand wisten de Texelaars zich terug te knokken tot een 3-3 eindstand.

De Texelaars begonnen slap. Na een goede twintig minuten spelen stond het al 3-0 voor de thuisploeg. Veel fouten tekenden het spel van De Koog in de eerste helft. Een paar keer slordig balverlies op het middenveld luidde een aantal gevaarlijke counters in, die vervolgens koelbloedig werden afgerond door de Schagenaren.

Bij vlagen kreeg de Koog ruimte om te voetballen en kon het ook wat kansen creëren. De snelle Jorgo Helleman tekende met een venijnig schot in de lange hoek voor de 3-1 in de eerste helft. De Koog had de handdoek niet in de ring gegooid en bleef knokken voor een resultaat.

Na rust was De Koog anders gaan spelen. Sander de Haan speelde meer achteruit geschoven op de tien positie en Bart-Jan Grisnigt ging puur als laatste man voetballen. Dit om de lange bal en de counters van SRC beter de baas te kunnen. Het bracht resultaat want De Koog ging beter spelen en ook scoorde het nog tweemaal.

In de 54e minuut was Jorgo Helleman met een rush van de zijkant gevaarlijk, waarna Lucas Ipenburg van dichtbij kon binnen tikken: 3-2 Een opsteker voor De Koog, hoewel de loerende SRC voorhoede geen moment uit het oog verloren kon worden. Na een paar snelle aanvallen van de thuisploeg was Stand-in keeper Wouter Spigt vaak de gelukkigste en hield het De Koog in de wedstrijd.

De 3-3 kwam wederom na een knappe actie van Jorgo Helleman. Nadat hij zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien, schoot hij de bal knap langs de uitgekomen keeper van SRC: 3-3 Daarop volgde nog een aantal goede mogelijkheden voor De Koog. Waaronder een goede schietkans voor Sander de Haan. Zijn inzet ging net naast. Ook had Miko Honigh nog een goede voorzet in de benen, maar een speler van SRC kon voorkomen dat Lucas Ipenburg kon afdrukken. De wedstrijd eindigde in 3-3.