Logo texelsecourant.nl
De winnaars van het dartstoernooi bij ZDH.
De winnaars van het dartstoernooi bij ZDH.

Bijl en Trap grote prijswinnaars vierde editie ZDH darts

  Sport

Voor het vierde jaar op rij werd in kantine De Spil bij ZDH darts gespeeld.

Onder de 24 deelnemers die dit jaar meededen aan het ZDH-darttoernooi waren alle oud winnaars van eerdere edities van het toernooi aanwezig, maar daarnaast ook een heel aantal nieuwe gezichten. Traditiegetrouw kon er door de enthousiaste darters weer gekozen worden tussen het dubbel-uit en het single-uit toernooi, waardoor iedereen zoveel mogelijk op eigen niveau kan deelnemen. Ditmaal leverde dat twee poules van vier op met frequente darters en vier poules van vier met minder frequente darters.

Titelverdedigers Barry van der El (single-uit) en Mike de Bruijn (dubbel-uit) bleken in twee moeilijke poules te zitten en moesten alle zeilen bijzetten om nog kans te maken om door te gaan naar de winnaarsronde. Echter wisten zij dat beide (net) niet te redden. De Bruijn kwam slechts één leg te kort ten opzichte van Jelmer Bomas.  Bomas' vrouw (en debutante) Caroline Veeger deed in de single-uit een hele goede poging om de hoogste finish binnen te slepen, ze gooide maar liefst 70 uit in haar poule. Daarnaast kon er ook weer een prijs gewonnen worden voor de hoogste score van de avond. Al snel bleek dat de darters die 140 gooide daar goede kans op zouden maken (maar liefst zes keer gegooid).

Na de poule konden de pijltjes geslepen worden voor de kwartfinale (single-uit) en de halve finale (dubbel-uit). Nadat titelverdediger van der El al uitgeschakeld was in de poule werd de tweede finalist van afgelopen jaar, Jos Berbée, in de kwartfinale uitgeschakeld. Ruim baan dus voor een nieuwe winnaar, zeker nadat nieuwkomers Beau Trap en Dylan Koorn de finale wisten te bereiken. Trap bleek met 3-1 te sterk en ging naar huis met een beker en een prachtig cadeaupakket van Spar Goënga. De darters die 3e of 4e werden in de poule gingen naar de verliezersronde. Nadat hij die ronde in het dubbel-uit toernooi vorig jaar wist te winnen ging de jarige Hidde 'Herkanser' Struick er ook dit jaar met een prijs vandoor (Spar Goënga pakket).

In de dubbel-uit bleken de darters erg aan elkaar gewaagd en ook in dit toernooi vlogen beide finalisten van vorig jaar er vóór de finale uit. De Bruijn kwam de poule niet door en Yvette Flier verloor in de halve finale van Tom Bijl.  In de finale moest Bijl het opnemen tegen organisator (en ploegmaat voor het dartteam van de Slock) Daniël Bakker, die in de andere halve finale wist te winnen van zijn andere ploegmaat Bomas. De finale was zinderend spannend. In een best of 5 wist Bijl uiteindelijk nipt met 3-2 te winnen en gingen zijn armen de lucht in. Hij ging net als Trap naar huis met een mooi pakket van Spar Goënga. In de verliezersronde mochten broers Bart en Remco Boogaard het tegen elkaar opnemen in de eindstrijd. Ook dit was een spannende pot die met 3-2 werd gewonnen door de oudste broer Remco. Ook hij ging naar huis met een pakket van de Spar.

Bomas kon zijn geluk ook niet op zaterdagavond want hij ging maar liefst met twee prijzen naar huis: een theepakket met koekjes van Novalishoeve en een doosje celebrations voor de hoogste score (2x 140) en de hoogste finish (115). Volgend jaar een lustrum voor het ZDH-darttoernooi, dat hoogstwaarschijnlijk weer in maart wordt gehouden. Nogmaals dank aan alle deelnemers voor jullie participatie, Henri van der El en Albert Scholl voor de bardienst en alle sponsoren bedankt voor de beschikbaar gestelde prijzen! Tot volgend jaar!!

Uitslagen single-uit toernooi1. Beau Trap, 2. Dylan Koorn, 3. Abe Bakker, winnaar verliezersronde: Hidde Struick   

Uitslagen dubbel-uit toernooi1. Tom Bijl, 2. Daniël Bakker, 3. Yvette Flier, winnaar verliezersronde: Remco Boogaard

Hoogste finish en hoogste scoreHoogste finish: Jelmer Bomas (115)
Hoogste score: Jelmer Bomas (2x 140)

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De werkgroep Hartversterkend pleit ervoor de bouw van huisjes op de parkeerplaatsen aan de Burgwal (plan C Den Burg Centrum) alsnog uit te voeren.Reageren!