Logo texelsecourant.nl
Larissa en Imke in actie tijdens het WK op de baan in Apeldoorn.
Larissa en Imke in actie tijdens het WK op de baan in Apeldoorn. (Foto: Arjen van Diepen)

Zilver voor Larissa en Imke op WK

  Sport

Larissa Klaassen en Imke Brommer hebben zaterdagmiddag zilver gewonnen op het WK Paracycling in Apeldoorn.

Ze pakten de tweede plaats op de één kilometer baanwielrennen achter het Engelse duo Sophie Thornhill en Scott Helen. De Engelsen prolongeerden met de overwinning hun titel uit 2018. De derde plaats was voor Emma Foy en Hannah van Kampen uit Nieuw-Zeeland.

Thornhill en Helen waren bij voorbaat de gedoodverfden favorieten al wisten de Texelse Larissa en Imke hen tot 0,7 seconden te naderen. Hun tijd was 1.06,545 minuut.

Larissa liet op de site http://parasportnl.nl weten dat zij en Imke het Engelse duo daarmee op de hielen zitten. "In Manchester bij de wereldbeker in januari waren ze nog ruim twee seconden sneller. We komen dus steeds dichterbij, dat belooft veel goeds richting Tokio. Daar willen we ze pakken."

Streven van Larissa en Imke is in 2020 op de Paralympische Spelen in Tokio goud te veroveren op de één kilometer baanwielrennen. Zondag doen Larissa en Imke in Apeldoorn mee aan de 200 meter sprint op de baan.


De huldiging van Larissa en Imke (links in het oranje) op het WK Paracycling in Apeldoorn. (Foto Hetty van Dijk)

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De werkgroep Hartversterkend pleit ervoor de bouw van huisjes op de parkeerplaatsen aan de Burgwal (plan C Den Burg Centrum) alsnog uit te voeren.Reageren!