Logo texelsecourant.nl
Foto: Gerrit Verhoeven

Marels herpakken zich en winnen

  Sport

Zondag kwamen LC Players Uitgeest naar Texel. LC Players namen een forse voorsprong in het eerste kwart. Na een time out en overgang op de zoneverdediging kwamen de Marels bij en trokken ze de winst in het derde en vierde kwart naar zich toe. De einduitslag was een afgetekende 62-41 overwinning waardoor de Marels naar de derde plaats stijgen.

Uit tegen LC Players hadden de Marels verloren met 9 punten. De Marels wisten dus dat ze feller en beter moesten spelen. In het eerste kwart kwam dat totaal niet uit de verf. Er gingen veel te veel passes mis en LC Players profiteerden daar optimaal van. Er werd een voorsprong opgebouwd van maar liefst 12 punten. Tijd voor een time out en de koppen bij elkaar te steken. De man-to-man verdediging werd omgezet naar een zoneverdediging. Dat gaf meer rust, ook in de opbouw. Gelijk kon Tijn Zeeman twee vrije worpen en met een fast break 4 punten pakken. Ook Job Smit pakte punten en LC Players haalden nog maar één punt uit een vrije worp. Het tweede kwart begon met een 14-19 stand. De Marels gingen verder met de inhaalrace. Het was duidelijk dat  LC Players moeite hadden met de zoneverdediging. Ze scoorden maar 9 punten tegen 16 van de Marels. Met rust de eerste voorsprong van 30-28. In het derde kwart speelden de Marels nog beter samen. Er gingen minder passes mis en Gerbrand de Wit, Mart Kikkert en Sam Ekker scoorden er op los. Aanvallend kwam LC Players er niet door met Tijn Zeeman, Joshua Brouwer en Mats Lüder in een uitstekende zone. Als ze er al door kwamen werden de spelers veel afgeblokt door Job Smit en Gerbrand de Wit.  Het vierde kwart begon met een ruime voorsprong van 47-33. De Marels konden iets gas terug nemen en de wedstrijd netjes uitspelen. Joshua Brouwer benutte de ruimte en kwam ook tot scoren. De einduitslag was een afgetekende 62-41 overwinning waardoor de Marels naar de derde plaats stijgen.

Zondag 17 maart spelen de Marels uit tegen de koploper in Weesp.

Scores: Mart Kikkert 17, Gerbrand de Wit 16, Sam Ekker 13, Job Smit 10, Tijn Zeeman 4 en Joshua Brouwer 2.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!