Logo texelsecourant.nl
De nieuwe route van de Halve Marathon van De Waal.
De nieuwe route van de Halve Marathon van De Waal. (Foto: Halve Marathon De Waal)

Nieuwe route Halve Marathon

  Sport

De Halve Marathon van De Waal kent komende zaterdag 9 maart een andere route als gevolg van de werkzaamheden in polder Waalenburg. De start van de 38ste editie is om 13:00 uur aan de Polderweg in De Waal.

De route gaat via het Waalenburgerdijkje naar de Nieuwlanderweg tot aan camping De Driesprong. Vervolgens gaan de lopers van de 21,1 of de 10,6 kilometer via de Limietweg, het fietspad langs de Zaandammerdijk en via de Polderweg terug naar De Waal. De Staart, altijd een berucht onderdeel van de Halve Marathon van De Waal wordt overgeslagen. De lopers van de 5 kilometer, die eveneens om 13:00 uur begint, lopen vanaf de Polderweg naar de Bomendiek en vervolgens via het Waalenburgerdijkje, Ongeren, de Waalderweg, Sommeltjes en Hogereind terug naar de finish aan de Polderweg. Deelnemers kunnen zich zaterdag nog inschrijven in dorpshuis De Wielewaal vanaf 11:45 uur of van tevoren online via de website halvemarathondewaaltexel.nl. Voorafgaand aan de Halve Marathon is de kidsrun waarvan de 1,2 km om 12:15 uur en de 2,4 km om 12:30 uur begint.

Deelnemers wordt geadviseerd zoveel mogelijk met de fiets te komen. Parkeren is mogelijk in het verlengde van de Langwaal (weggetje tegenover De Wielewaal) of bij de boerencamping van de familie de Haas, net na de rotonde. Er mag niet meer langs de Sommeltjesweg worden geparkeerd.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!