Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Moormann schittert tijdens debuut Klasse Z

Sport

Mery-Lou Moormann en haar pony Fernando hebben een droomdebuut beleefd in de klasse Z-dressuur. Zondag reed de inwoonster van De Koog tijdens de dressuurwedstrijd in manege Akenburg twee keurige proeven met twee winstpunten en en een eerste prijs tot gevolg. 

Een dressuurproef bestaat uit diverse oefeningen waarbij de jury een cijfer geeft voor ieder onderdeel. Tevens worden de houding en zit van de ruiter en de gangen van het paard beoordeeld. Na het rijden van de proef worden alle cijfers bij elkaar opgeteld en ontvangt men bij een bepaalde score één of meerdere winstpunten. Bij het behalen van tien of meer winstpunten mag er gepromoveerd worden naar een hogere klasse waar meer en moeilijkere oefeningen van ruiter en paard worden gevraagd.

In de klasse M1/2 paarden kreeg Mariska Witte 184 en 192,5 punten voor haar proeven en ontving hiervoor tweemaal een eerste prijs. Dyantha van Vugt behaalde in deze klasse een winstpunt. Marloes van der Vis –Bakker (195, 187) en Roos Bloemendaal (191,5, 194) sleepten drie en twee winstpunten in de wacht. De zusjes Romina en Giulia Winnubst reden aan kop bij de kleine pony's in de klasse b. Romina behaalde twee eerste prijzen en Giulia een winstpunt op pony Steijn. In deze klasse bij de grotere pony's waren er hoge scores voor Imme Schraag (199,5, 197). Deze punten waren goed voor twee oranje rozetten. In de klasse L1/2 pony's waren Liv Werkman en Iris Pijper aan elkaar gewaagd. Beiden behaalden zowel een eerste als een tweede prijs en ieder twee winstpunten.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3