Logo texelsecourant.nl

Moormann schittert tijdens debuut Klasse Z

  Sport

Mery-Lou Moormann en haar pony Fernando hebben een droomdebuut beleefd in de klasse Z-dressuur. Zondag reed de inwoonster van De Koog tijdens de dressuurwedstrijd in manege Akenburg twee keurige proeven met twee winstpunten en en een eerste prijs tot gevolg. 

Een dressuurproef bestaat uit diverse oefeningen waarbij de jury een cijfer geeft voor ieder onderdeel. Tevens worden de houding en zit van de ruiter en de gangen van het paard beoordeeld. Na het rijden van de proef worden alle cijfers bij elkaar opgeteld en ontvangt men bij een bepaalde score één of meerdere winstpunten. Bij het behalen van tien of meer winstpunten mag er gepromoveerd worden naar een hogere klasse waar meer en moeilijkere oefeningen van ruiter en paard worden gevraagd.

In de klasse M1/2 paarden kreeg Mariska Witte 184 en 192,5 punten voor haar proeven en ontving hiervoor tweemaal een eerste prijs. Dyantha van Vugt behaalde in deze klasse een winstpunt. Marloes van der Vis –Bakker (195, 187) en Roos Bloemendaal (191,5, 194) sleepten drie en twee winstpunten in de wacht. De zusjes Romina en Giulia Winnubst reden aan kop bij de kleine pony's in de klasse b. Romina behaalde twee eerste prijzen en Giulia een winstpunt op pony Steijn. In deze klasse bij de grotere pony's waren er hoge scores voor Imme Schraag (199,5, 197). Deze punten waren goed voor twee oranje rozetten. In de klasse L1/2 pony's waren Liv Werkman en Iris Pijper aan elkaar gewaagd. Beiden behaalden zowel een eerste als een tweede prijs en ieder twee winstpunten.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!