Logo texelsecourant.nl
Frits van der Gracht voorop.
Frits van der Gracht voorop. (Foto: Willem Sangers)

Goede omstandigheden bij zesde crossloop

  Sport

Buiten de Dennen stond er zondag een flinke wind, gelukkig was daar op het parcours van de crossloop bij het Turfveld weinig van te merken.

Verschillende mensen hadden zich te warm gekleed, zodat er na één ronde jasjes uitgedaan werden. Gelukkig zijn er veel bomen als kapstok bij de hand. Bij de jeugd stonden elf atleten aan de start. Megan Havik uit Den Burg wist weer als eerste te finishen in 4.07 minuten. Als tweede kwam de eerste jongen: Sil Duijzer uit Den Burg binnen in 4.27, hij werd gevolgd door zijn broer Rick die in 4.49 de meet passeerde. Brin de Wit uit De Waal werd derde in 4.59 min. Het tweede meisje was Noa de Wit in 5.31 en Marith Kieft uit Den Burg was derde in 5.44.

De ronde over 2680 meter werd snel gelopen door Pieter Dogger uit Den Burg 11.24 en Berber van der Duim uit Den Hoorn was snelste dame met een prachtige eindsprint in 13.19.

Axel Garritsen uit Den Burg was verreweg de snelste op de 5360 meter in 24.36. De dame die als eerste over de finish kwam was Margot van der Ven in 27.13. Op deze afstand waren er persoonlijke toptijden voor Donald de Vrind (34.39), Jan van Dijk (29.12) en Roland van de Brink (27.00).

De langste afstand (8 km.) was een prooi voor Jordi Vinke uit Oudeschild in 30.20. Wilma Tijsseling uit Den Burg was snelste dame in 38.06, wat maar een halve minuut boven het parcoursrecord (37.32) zit. Ook hier was een p.r. te melden: Geert Aarts uit Den Burg haalde ruim 1.30 min van zijn oude tijd af, hij scoorde nu 41.35. De volledige uitslag is te vinden op www.avtexel.nl. De volgende crossloop is op 27 januari.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!