Logo texelsecourant.nl
Denise Betsema.
Denise Betsema. (Foto: Deniesoverseas)

Denise rijdt NK veldrijden in Huijbergen

  Sport

Denise Betsema doet zondag mee aan het Nederlands kampioenschap veldrijden in het Brabantse Huijbergen.

De wedstrijd start om 13:30 uur. Denise strijdt met de top van de Nederlandse vrouwen om de titel, naast haar naam prijken ook de namen van onder andere Marianne Vos, Annemarie Worst en titelverdedigster Lucinda Brand op de startlijst. 

Mario De Clercq, sportief coördinator van Marlux-Bingoal (de ploeg van Denise), sprak afgelopen week op de website Wielerflits de verwachting uit dat het voor Denise een "aartsmoeilijke klus" gaat worden om de titel te pakken.

Volgens De Clercq, zelf drievoudig wereldkampioen in het veldrijden, hebben Vos en Brand veel meer ervaring opgebouwd in belangrijke wedstrijden en was Denise de afgelopen weken net iets minder in vorm.

"Niet onlogisch, door de enorme progressie die ze dit seizoen heeft gemaakt, stond ze veel in de belangstelling en onderschat dat niet", aldus De Clercq op Wielerflits. "Dat brengt ongetwijfeld wat extra vermoeidheid met zich mee. Het enige voordeel voor haar is dat het NK een zandcross wordt. Maar ik vrees dat dat niet zal volstaan."

Denise eindigde in 2018 en 2017 als zevende op het NK. Het NK wordt zondag niet live op televisie uitgezonden, wel is tijdens het schaatsen bij de NOS een samenvatting te zien. Hoe laat is niet bekend.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!