Logo texelsecourant.nl
Denise Betsema in de modder van Asper-Gavere.
Denise Betsema in de modder van Asper-Gavere. (Foto: Deniesoverseas)

Denise aast op podiumplek

  Sport

Denise Betsema komt morgen (zondag) in actie tijdens de Telenet Superprestige in Diegem in België. De Texelse veldrijdster hoopt op een podiumplaats. Gisteren werd ze derde in de Azencross in Loenhout. 

In de Azencross moest Denise alleen Nederlands Kampioen Lucinda Brand en de Belgische wereldkampioene Sanne Brand voor zich dulden. Betsema gaf kleur aan de wedstrijd met een superstart. Ze trokt twee ronden hard door. Helaas kwam ze te val en in de eindsprint kwam ze na twee supersnelle laatste ronden nét te kort. 

Morgen is de laatste wedstrijd van het jaar voor de Texelse. Wat de prestatie ook wordt, ze kan terugkijken op een prachtig jaar. Met een medaille op het Europees Kampioenschap, haar eerste wereldbekeroverwinning, de leiderstrui in de EKZ Crosstour en haar eerste volledige profcontract, kan ze niet anders dan tevreden zijn. Afgelopen donderdag werd Denise na een slechte start door materiaalpech twaalfde tijdens de wereldbekerwedstrijd Heusden-Zolder. 

Op 2 januari komt Denise in actie tijdens de EKZ Crosstour Meilen in Zwitserland. De wedstrijden worden niet uitgezonden op het vrije televisienet. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeente treedt streng op tegen Illegale verhuur aan toeristen. Het is goed dat burgers daarbij helpen door illegale situaties door te geven aan de gemeente. Mee eens of niet mee eens?Reageren!