Logo texelsecourant.nl
Het Nederlands Vrouwen Zaalvoetbalteam, staand derde van links Sanne Brand.
Het Nederlands Vrouwen Zaalvoetbalteam, staand derde van links Sanne Brand. (Foto: KNVB)

Sanne Brand debuteert in Oranje tegen Tsjechië

  Sport

Sanne Brand maakte zondag tijdens de oefenwedstrijd tegen Tsjechië haar debuut in het Nederlands Vrouwen Zaalvoetbalteam.

In een redelijk gevulde sporthal Fitland XL te Sittard won Oranje met 4-0. De wedstrijd van maandag werd met 4-1 gewonnen. 

"Het is iedere keer weer spannend of je wordt geselecteerd", zei Sanne eind vorig jaar in een interview in deze krant. Nadat de Texelse vorig seizoen op het laatste moment afviel voor het kwalificatie toernooi in Noord-Ierland heeft bondscoach Marius Privee haar nu wel bij de selectie gehaald.

De zaalvoetbalsters begonnen zondag sterk aan de wedstrijd. Gaven goed druk en dat leverde na een minuut of 5 een eerste treffer op. Sanne Brand kwam na rust in de wedstrijd. Met Bouchra Moudou en Nancy Loth vormde ze samen met Jennifer Oliviera een fris blok. En zo speelden ze ook. In de minuten die volgden kreeg het blok meerdere kansen en ontlokte ook enkele overtredingen. Ook de 2-0 werd nog net voor de blokwissel gescoord. Jennifer Oliviera maakte de goal.

De Tsjechen gaven niet echt thuis. En Oranje bleef makkelijk op de been. En als er dan al een schot kwam van de Tsjechische vrouwen was daar altijd nog Bianca Troost om de bal te pareren. Gezien de spelverhouding is het volgens de KNVB "een wonder dat het slechts 4-0 bleef".

Privee over de wedstrijd van maandag, die met 4-1 werd gewonnen: "We waren weer de betere ploeg. Verdedigend hebben we weinig kansen weggegeven, al kregen we zelf iets minder kansen dan zondag. Ik zie veel potentie in deze groep. De speelsters zijn gretig en proberen de meegekregen taken goed uit te voeren. Daarin maken we echt stappen. Dus het waren twee goede wedstrijden."

Op 10 februari komen de vrouwen opnieuw in actie, dan is België de opponent.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ieder dorp zou een toeristisch informatiepunt moeten krijgen.Reageren!