Logo texelsecourant.nl
Foto: Budokai Texel

Martial Arts Weekend bij Budokai Texel

  Sport

Budokai Texel viert het 10-jarig jubileum met het Martial Arts weekend op zaterdag 20 en zondag 21 oktober.

Hoog gegradueerde leraren verzorgen workshop karate ju-jitsu kickboksen en judo. Publiek is welkom een kijkje te komen nemen in de hal op Wezenland 1b in Den Burg. 

Nico Waerts, oprichter van Budokai Texel en leraar in de diverse vecht- en zelfverdedigings sporten, geeft al dertig jaar les, waarvan tien bij Budokai. Waerts heeft zich naast zijn specialiteit van karate, waarin hij vijfde dan is, ook bekwaamd tot gecertificeerd leraar krav-maga, ju-jitsu, sociale weerbaarheid en kickboksen en hij geeft judoles aan de kleintjes.

"Budosport is mijn 'way of life', maar ik vind het ook fijn anderen te laten kennismaken met deze sporten. Voor de een is dat uit interesse in oosterse gevechtskunsten, voor een ander een uitlaatklep of louter zelfverdediging en voor weer een ander ter versterking van het zelfvertrouwen. Voor iedereen geldt dat je door het beoefenen van budosporten mentaal en fysiek sterker wordt. Het is prachtig om te zien hoe mensen groeien", vertelt Waerts.

Hij heeft voor zijn Martial Arts weekend een aantal hoog gegradueerde leraren kunnen strikken om op Texel een masterclass te verzorgen. Zaterdag om 10:15 uur bijt Jan de Bruin, achtste dan kyokushin karate, het spits af. Om 13.00 uur volgt Tony van Venrooy, achtste dan ju-jitsu. Deelname vanaf 14 jaar, enige ervaring met karate en/of ju-jitsu gewenst.

Zondag om 09.30 uur begint de masterclass kickboksen door Richard van Asdonck, examinator kickboksleraren en pionier van het kickboksen in Nederland. Deelname vanaf 14 jaar. Om 11.00 uur volgt een masterclass van 45 minuten voor kinderen in de leeftijd van 8-13 jaar. Er kunnen bokshandschoenen en scheenbeschermers worden geleend. Om 12.30 uur start een judo clinic van een uur onder leiding van Pascal Proper, derde dan judo.

Met het evenement steunt Budokai het Alzheimer Café. In verband met werkzaamheden graag parkeren bij het gemeentehuis.

Meer informatie op de website/facebook van Budokai Texel.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!