Logo texelsecourant.nl
Wethouder Sander van Knippenberg en directielid Dirk Jan de Rouw van Dijkstra Draisma starten de nieuwbouw.
Wethouder Sander van Knippenberg en directielid Dirk Jan de Rouw van Dijkstra Draisma starten de nieuwbouw. (Foto: Jeroen van Hattum)

Nieuwbouw sporthal officieel gestart

  Sport

De bouw van de nieuwe sporthal in Den Burg is woensdagmiddag officieel van start gegaan.

Wethouder Sander van Knippenberg en directielid Dirk Jan de Rouw van bouwgroep Dijkstra Draisma gaven op de bouwplaats het startsein voor de nieuwbouw aan de Emmalaan.

De nieuwe sporthal krijgt vijf zalen en wordt op termijn de vervanger voor Ons Genoegen, de Beatrixzaal en de recent gesloopte Burgemeester De Koninghal. Het wordt een duurzaam gebouw met duizend pv-panelen op het dak, drie luchtwarmtepompen om de zalen te verwarmen dan wel te koelen en er komt geen aansluiting op het gas.

De nieuwe sporthal is naar verwachting over een jaar klaar. Vanaf vrijdag worden er heipalen voor het fundament aangebracht.

De gemeente heeft een prijsvraag voor de naam uitgeschreven; tot 9 november kunnen ideeën worden ingediend via een formulier op de website van de gemeente.


Jeugdleden van Tevoko rennen als eerste over het terrein waar over een jaar de nieuwe sporthal moet staan.


Het gebied waar de nieuwe sporthal wordt gebouwd.


Impressie van de nieuwe sporthal. Het gebouw wordt aan de buitenkant negen meter hoog, de sportzalen aan de binnenkant worden zeven meter hoog.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!