Logo texelsecourant.nl
Samengestelde menwedstrijd in 2016.
Samengestelde menwedstrijd in 2016. (Foto: archieffoto: Willem Sangers)

Komend weekend de beurt aan de menners

  Sport

Na de ruiters en amazones, is het komend weekend de beurt aan de menners tijdens de Samengestelde Menwedstrijd. Op zaterdag worden de dressuur en de vaardigheidsproef verreden bij manege Akenburg, zondag is het tijd voor marathon.

Het is alweer de 36-ste editie van het evenement, aan de start verschijnen zo'n negentig deelnemers - variërend van de hobbyklasse voor de beginners, de jeugdrubriek en de meer ervaren menners. In het deelnemersveld een aantal dat behoort tot de nationale top. Een groep vrijwilligers is al bijna een jaar bezig met de organisatie. "Er gaat tenslotte heel veel tijd zitten in de organisatie van zo'n grote wedstrijd en dan doen we met een relatief kleine groep van vijf vaste krachten", vertelt Susanne Stiggelbout. Op zaterdag wordt om 9:00 uur gestart, op zondag om 8:30 uur met de marathon, het meest spectaculaire deel van de wedstrijd. In totaal moeten de menners zes hindernissen trotseren. Twee daarvan staan bij de manege Akenburg (waaronder de waterbak). Er staan er twee aan de Westerweg (als je de Akenbuurt uitrijdt, daar tegenover op het land). En nog twee op Driehuizen.

"Er is een groot diversiteit in aanspanningen, de toppers rijden ook internationale wedstrijden", vervolgt Susanne. De wedstrijd wordt verreden onder het reglement en toezicht van de KNHS (de hippische sportbond). "Echt de moeite waard om naar te gaan kijken!", besluit een enthousiaste Susanne. Honden mogen mee naar het evenement, maar wel aangelijnd.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!