Logo texelsecourant.nl
Spektakel in de waterbak
Spektakel in de waterbak (Foto: Willem Sangers)

Een weekend vol actie

  Sport

Op het land van Piet Kooiman en Jan Hin aan de Hoornderweg nabij Den Burg wordt morgen en overmorgen de Samengestelde Wedstrijd (SGW) voor ruiters gehouden. Een weekend vol actie voor de paardensportliefhebber.

Tijdens deze wedstrijd - georganiseerd door Rijvereniging de Waddenruiters en Ponyclub de Kleppertjes -zullen tweehonderd ruiters en amazones hun opwachting maken. De samengestelde wedstrijdsport is een veelzijdige discipline die veel vraagt van ruiter en paard. De goed getrainde combinaties starten met het rijden van een dressuurproef, daarna volgt er een springparcours en bij voldoende resultaat kan de combinatie deelnemen aan de crosscountry.

De cross is een uitgezette terreinrit met achttien tot 24 vaste hindernissen. De paarden springen over zware boomstammen, een tuunwal en andere aangeklede hindernissen. Het technische parcours met een spectaculaire waterbak is toegankelijk voor publiek.

Op zaterdag begint het programma om 9:00 uur, met de Z, M, L en B paarden en Z en M pony's. De eerste ruiter zal om 12:00 uur van start gaan in de cross. De zaterdag wordt afgesloten met een oefenrondje voor paarden.

De jongste jeugd start op zondag een parcours onder begeleiding. Een leuke en hele leerzame ochtend waar professionals de jonge ponyruiters in korte tijd heel veel kunnen leren. Aansluitend starten de B & L paarden en B, L, M pony's, op zondag start de eerste combinatie om 11:30 uur in de cross. Op beide dagen zal de laatste ruiter ongeveer rond 16:15 uur finishen.

Tijdens het weekend wordt er ook weer gestreden om de titel Noord Hollands kampioen. Ook voor de Texelse deelnemers een uitdaging om deze felbegeerde titel te bemachtigen. Kanshebbers zijn Mariska Witte met haar zeer talentvolle paard Cadanza, zij komt dit weekend voor het eerst uit in de klasse M op zaterdag. Ook Leonie van Schaik verschijnt aan de start met het paard Elviro la Grande (eigenaar Marloes Bastiaanse) en zal proberen hoge ogen te hogen in de klasse L. Roos Kikkert rijdt op zondag met haar pony Huisman's Nesta in in de categorie L, en ook zij maakt kans op een goede klassering.

De Texelse crossparcoursbouwer Chris Meijer en zijn bouwploeg hebben een indrukwekkend parcours gerealiseerd. Achter de schermen wordt er door de andere commissieleden en heel veel vrijwilligers hard gewerkt om een mooie wedstrijd te organiseren, die zowel voor de deelnemers als het publiek veelbelovend zal zijn.

De wedstrijd is vrij toegankelijk voor publiek, honden zijn niet welkom. Voor meer informatie over het evenement bezoek de website van www.rvtexel.nl

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!