Logo texelsecourant.nl
Foto: Sportvereniging De Koog

Sportraad houdt informatieavond over vrijwilligers

  Sport

De Texelse Sportraad houdt vrijdagavond 31 augustus in Stayokay een informatieavond voor bestuurders van sportverenigingen. Aanvang 20:00 uur.

Thema van de avond is: Vrijwilligers, een vereniging kan niet zonder. 

De voorbereidingen van het seizoen staan op het punt van beginnen. Weer vol goede moet starten met mogelijk nieuwe ambities, met nieuwe leden en nieuwe vrijwilligers. Vrijwilligers; een vereniging kan niet zonder. De trainers, de scheidsrechter, de kantinemevrouw, de ballenjongens, de man die de lijnen op het veld trekt, de ouder die de jongens en meiden naar de wedstrijden rijdt en weer ophaalt.

Zonder vrijwilligers geen vereniging. Zonder verenigingen geen sport op Texel of waar dan ook. Maar hoe kom je aan voldoende vrijwilligers? En welke vrijwilliger past bij jouw vereniging en welke taken verlang je van de vrijwilliger? Zomaar een paar vragen waar elke vereniging tegenaan loopt.

De Texelse Sportraad heeft, David Wijnperle van Kuperus en Co gevraagd om een presentatie te geven over de vrijwilliger en hoe om te gaan met het probleem dat het aantal vrijwilligers terugloopt. Wat zijn stappen om te doorlopen bij de werving van vrijwilligers. Wat voor vrijwilliger zoekt de vereniging, wat heeft de vereniging te bieden aan de vrijwilliger, wat levert het hem of haar op en hoe zorg je er als vereniging voor dat de vrijwilliger kiest voor jouw vereniging?

Kuperus & Co helpt bij het versterken van uw vrijwilligersorganisatie:

Evalueren en ontwikkelen van vrijwilligersbeleid

Verjongen van vrijwilligersbestand

Opzetten van wervingscampagne

Verzorgen van lezingen en trainingen over het praktische 'handwerk' van vrijwilligers vinden, binden en boeien

Begeleiden van een traject om het NOV Keurmerk Vrijwillige Inzet: Goed Geregeld te verwerven

Tijdens de avond zal er mogelijkheid zijn voor discussie en zal er in kleine groepjes worden gewerkt om te komen tot meer inzicht in het omgaan met vrijwilligers en de werving hiervan.

Verder zal de website Texel-sporteiland gepresenteerd worden waarop de verschillende websites van de verenigingen van Texel komen te staan en de activiteiten die daarmee samenhangen. Neem alvast een kijkje op www.texelsporteiland.nlDaarnaast wil de Sportraad deze avond benutten om te zien wat verenigingen doen om de start van het seizoen kenbaar te maken aan de mensen op Texel. Hoe maak je jezelf zichtbaar aan de mensen op Texel zodat mogelijk nieuwe leden zich aansluiten bij jullie als vereniging.

Aanmelden via Robert Bakker (voorzitter), tel. 0613177562

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!