Logo texelsecourant.nl
Foto: Carlo & Carien Veeger

Zilver voor Marissa Schuiling op NK mennen

  Sport

Marissa Schuiling (22) uit Den Burg heeft afgelopen weekend zilver gewonnen op het Nederlands kampioenschap samengesteld mennen in het Brabantse Oirschot.

Het NK was dit jaar uitgeschreven voor enkelspan, tweespan en vierspan pony`s bij Steenhof Stables in het Brabantse Oirschot. Hier werd een dressuurproef, een marathon met acht hindernissen en een vaardigheidsproef  (kegelproef) verreden. De dressuurproef op vrijdag leverde een derde plaats op, pony Kyra was iets te gespannen, hierdoor ontstond er een achterstand op vooral de nummer een in het klassement.

Zaterdag volgde de marathon, die gerust zwaar genoemd mag worden. Maar liefst acht pittige hindernissen deden een flinke aanslag op de conditie van menner en pony, maar de uitslag leverde wel een tweede plaats in de marathon op, waarbij de afstand in het klassement dusdanig verkleind werd dat de eerste drie plaatsen in het klassement binnen een bal in de vaardigheid lagen.

De zondag stond dus een spannende vaardigheid op het programma, waarbij een enkele afgeworpen bal het verschil kon maken. Helaas viel er toch een bal bij Marissa, waardoor ze wel doorschoof naar het zilver, maar het goud net buiten het bereik bleef. Na drie keer goud (2014, 2015 en 2016) nu dus zilver voor Marissa en pony Kyra.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!