Logo texelsecourant.nl
Foto: Ben Bakker

Ben Bakker voltooit beklimming Damavand

  Sport

Ben Bakker uit Den Hoorn heeft op 16 augustus de beklimming van de Damavand in Iran voltooid Met zijn 5.671 meter is de Damavand de hoogste berg van het Midden-Oosten en de hoogste vulkaan van Azië.

Na een paar weken trainen en acclimatiseren in Zwitserland (op een hoogte tussen de 2.000 en 3.000 meter) vertrok Bakker donderdag 9 augustus, samen met een vriend, Harry van Eldik uit Tienhoven (Ameide), naar Iran. Vanuit Teheran werd eerst de Tochal (3.960 meter) beklommen. Daarna vertrok het duo met gids naar het basiskamp aan de voet van de Damavand. De Damavand is een oude, slapende vulkaan en is met afstand de hoogste top van het Alborz-gebergte, dat Teheran in het noorden omsluit. Vanuit het basiskamp werd de berg vervolgens in drie dagen beklommen.

Een eerdere poging in het voorjaar van 2016, samen met partner Els de Jager en een groep vrienden, strandde als gevolg van slecht weer. Een jaar later slaagde De Jager er wel in de top te halen. Bakker kon toen niet mee, maar besloot het dit jaar nog een keer te proberen.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!