Logo texelsecourant.nl
Foto: Justin Segerink

Laatste editie Beach Obstacle Run Texel

  Sport

De Beach Obstacle Run Texel (BORT), die op zaterdag 13 oktober gehouden wordt tussen paal 17 en 21, beleeft dit jaar zijn vierde, maar tevens laatste editie. De organisatie, onder leiding van Morten Eschweiler, loopt tegen teveel muren aan en besluit de handdoek in de ring te werpen.

"Laat ik voorop stellen dat we er een prachtig feestje van gaan maken dit jaar. Er zijn een aantal redenen waarom we dit besluit genomen hebben. Het papierwerk neemt met het jaar toe. Je moet een draaiboek hebben voor de opbouw, eentje voor de afbraak, eentje voor de begeleiding bij de onderdelen en ga zo nog maar even door. Hier gaat enorm veel tijd in zitten, alles bij elkaar ben je er zo jaarrond een dag in de week mee bezig."

Het is niet de enige reden. "Overkanters schrijven zich ver van te voren in. We hebben achthonderd deelnemers, het grootste deel van de overkant. De Texelaars wachten echter heel lang met inschrijven. Dat is niet alleen bij ons zo, Texelaars doen dat op het laatste moment. Dat is lastig voor partijen die een evenement organiseren", vertelt hij. De organisatie telde daar de stijgende verzekeringspremies en de grote hoeveelheid tijd die een dergelijke organisatie kost bij op en nam toen dit besluit. "Het verwachtingspatroon stijgt ieder jaar. Mensen verwachten dezelfde obstakels als bij bijvoorbeeld een Mud Masters, maar wij werken met een vijftigste van die begroting. Als je dan in de wandelgangen hoort dat het best duur is (rond de €40,-), maar als je daar de kosten en de medaille en het shirt van aftrekt, houd je niet veel over. Ik hoef er niet aan te verdienen, maar het is ook fijn als een evenement een keer geen geld kost. Daarom heb ik besloten dat ik mijn energie liever in andere dingen steek."

Op een kier

Eschweiler houdt de deur voor het voortbestaan van BORT op een kier. "Als er andere enthousiaste vrijwilligers zijn, help ik ze graag op weg. Ik ga het echter niet meer organiseren."

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!