Logo texelsecourant.nl
Leonie van Schaik met Elviro la Grande
Leonie van Schaik met Elviro la Grande (Foto: Eventing Photo)

Texelse successen in Oudkarspel

  Sport

De Texelse ruiters Mariska Witte, Leonie van Schaik en Luna Marin Hidalgo zijn afgelopen weekend in de prijzen gevallen tijdens een samengestelde wedstrijd in Oudkarspel.

Een samengestelde wedstrijd bestaat uit een dressuurproef, een springparcours en een cross met hindernissen voor paarden en pony's.

Mariska en Leonie werden eerste en tweede in de klasse L. Mariska reed met haar paard Cadanza een zeer nette dressuurproef (209 punten) waarmee ze meteen bovenaan stond. In het springparcours viel er een balkje (strafpunten), maar dat werd meer dan goedgemaakt tijdens de cross.

Leonie van Schaik behaalde met haar paard Elviro la Grande 186,5 punten in de dressuurproef en bleef foutloos in het springparcours. Ook Elviro liet zich met gemak het crossparcours doorsturen en ook Leonie en Elviro bleven foutloos en binnen de tijd.

Luna Marin deed met haar pony Oreo mee in de klasse B, categorie D/E. In de dressuurproef behaalde de combinatie 186 punten en in het springen bleven zij foutloos. Wel noteerden zij vier strafpunten voor tijdsoverschrijding.

De cross ging foutloos en binnen de tijd, waardoor Luna Marin – die lessen volgt bij Mariska en Leonie – en Oreo de derde plaats behaalden.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!