Afbeelding
Foto: Luifoto.nl

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Fien Schraag kampioen N-H

Sport

Fien Schraag (10) uit De Koog is met haar pony Mambo no.5 Noord-Hollands kampioen springen geworden. De amazone deed dit afgelopen weekend tijdens de regiokampioenschappen in Hoofddorp, waar verschillende leden van de Waddenruiters en Kleppertjes aan deelnamen.

Fien en Mambo no. 5 wisten zaterdag twee mooie foutloze parcoursen neer te zetten in de klasse B cat. C. De stijlpunten van 73 en 75 waren hoog genoeg om het kampioenschapslint in ontvangst te nemen. Met dit resultaat heeft zij een ticket bemachtigd om te gaan strijden om het Nederlands Kampioenschap in Ermelo.

Mery-Lou Moormann verscheen met haar pony Fernando aan de start in de klasse M1, cat D/E. De eerste proef was goed voor 69.75 procent en een tweede plaats en in de tweede proef pakte zij naar 65.42 procent en wederom een tweede prijs, wat haar de uiteindelijke Reservekampioen maakte en daarmee ook door mag naar het NK.

Zondag was het de beurt aan de Waddenruiters. Priscilla Noorlander startte met Gentlemen in de klasse Z2 een dressuurproef en een kur op muziek. De proef was goed voor een vierde plaats met 63.45 procent en in de kur werd zij vijfde met 67.25 procent. Dit bij elkaar leverde haar de vijfde plaats overall op en bemachtigde dan ook een startplek voor het NK. Imme Schraag en Jill Mantje verschenen met hun paarden Ichero Texel en Ilusja B aan de start in de klasse L1. Beide plaatsten zij zich voor het NK met respectievelijk een mooie derde en vijfde plaats overall.

Annemieke Bos reed met Haya Lavsca mee in de klasse L1 en werd overall tiende. Noor Witte startte in de klasse Z1 met Rafaël en behaalde een vijfde plaats overall. Beide amazones worden niet afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap.

Leonie van Schaik en Mariska Witte waren zaterdag afgereisd naar Renswoude voor een cross. Zij zijn actief in een eventing team. Zij zette beide een goede prestatie neer met voor Mariska de tweede plaats en voor Leonie de vierde plaats. Met de resultaten van hun 'overkantse' teamgenoten erbij maakt dat zij momenteel de leiding nemen in de team Challenge.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 4 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3