Logo texelsecourant.nl
De catamarans (en een windsurfer) gezien vanaf de vuurtoren.
De catamarans (en een windsurfer) gezien vanaf de vuurtoren. (Foto: Salko de Wolf)

Britten overallwinnaars Ronde om Texel

  Sport

Grant Piggot en Adam Piggot uit Groot-Brittannië zijn de overallwinnaars van de 41ste Ronde om Texel geworden.

 De twee Britten hadden een gecorrigeerde tijd van 3 uur 12 minuten en 56 seconden.

Nummer twee in de overall-lijst zijn Hans van Dam en Marius van Dam in 3.13.13 uur. Simon Northrop en Caleb Cooper werden derde in 3.14.48 uur. De nummers één, twee en drie voeren allemaal in de Formule 18-klasse.

Xander Pols en Collin van Vugt, de first finishers van de Ronde, eindigden in de overallijst op de vierde plaats. Beste Texelaar was Martin Maat die overall op de 35ste plaats staat.

De Ronde kent altijd twee winnaars: de first finishers en de overallwinnaar. De first finishers zijn de zeilers die als eersten over de streep gaan. De overallwinnaar is de winnaar die naar voren komt als de tijden en de handicaps van de boten met elkaar zijn verrekend.

In totaal 221 catamarans haalden zaterdag de eindstreep. Er waren ook diverse catamarans die voortijdig stranden of gediskwalificeerd werden.

Bij de surfers eindigde Kiran Badloe als eerste in 2.42 uur. Dorian van Rijsselberghe kwam vijf minuten later als tweede binnen. Casper Bouman pakte de derde plaats.

Aaron McIntosh, de coach uit Nieuw-Zeeland die Dorian naar het Olympisch goud in Engeland (2012) en Brazilië (2016) begeleidde, stapte zelf ook op de surfplank en eindigde als vierde in het open NK marathon windsurfen dat zaterdag tegelijkertijd met de Ronde om Texel werd gehouden.

Op www.roundtexel.com is te lezen dat zaterdag 22 juni 2019 de 42ste Ronde om Texel wordt gehouden.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!