Logo texelsecourant.nl

Monsterscores Tatenhove maandbeker juni

  Sport

Antoine Kersten (73), Mike Bosma (45) en Paul Witte (46) winnen maandbeker juni.  Waar het in de 1ste categorie bovenaan nog spannend was vegen Bosma en Witte in hun groep de vloer aan met de tegenstand.

Het is zondagmiddag weer genieten op De Texelse, de baan vol met orchideeën, jong vogelgrut en een caleidoscoop aan natuurkleuren, alles overgoten met een verkoelend briesje.  

In categorie 3 draaien Jan Mevius (34) en Henk Griffioen (34) een nette ronde, maar Witte houdt zich streng aan de opdracht, veel winnen en die handicap omlaag spelen. Met 46(!) Stablefordpunten schiet dat lekker op, handicap naar 23 en een beetje, nog zo`n ronde en categorie 2 heeft er een aanwinst bij.

Categorie 2, de "Bosma" categorie noemen we het maar zo langzamerhand als zowel Jos als Mike weer bovenin te vinden zijn. Tim de Haan (38) doet het prima vandaag, maar kan niet aanhaken bij vader en zoon. Jos Bosma (39), strak binnen de baan gebleven met zijn nieuwe swing, en Mike gaan helemaal los. Met een beetje terugrekenen zal Mike (46) een brutoronde rond de 87 hebben gelopen, en dat komt al aardig in de buurt van het doel van 2018: "Breaking Eighty" in een officiële  wedstrijd. We zijn benieuwd wie van het nieuwe talent dat doel het eerst gaat halen…. Jos schuift ondertussen door naar categorie 1, welkom Jos!

Categorie 1 strijden Floris-Jan Zwaag (77), Kevin van Zuilekom (75) en Antoine Kersten (73) om de prijzen, het is Kersten die als enige in zijn buffer weet te blijven. Kevin is lekker op slag wat hij bevestigt met de longest op 14. De rough is af en toe echter onverbiddelijk, net even naast de green liggen kan zo maar 3 slagen extra betekenen, direct dodelijk in strokeplay. Zwaag weet zelfs een birdie put van een halve meter te missen, en van Zuilekom laat ook links en rechts steken vallen. Kersten echter niet, bruto rondje 79, alles onder controle.

Tatenhove BV heeft weer uitgepakt met mooie en nuttige prijzen en de wedstrijdleiding maakt er een feestje van.

De volledige uitslag:

Cat 1: Antoine Kersten (73), Kevin van Zuilekom (75), Floris-Jan Zwaag (77)

Cat 2: Mike Bosma (45), Jos Bosma (39), Tim de Haan (38)

Cat 3: Paul Witte (46), Jan Mevius (34), Henk Griffioen (34)

Longest Maeike van der Schaaf en Kevin van Zuilekom

Neary Agnes van Rijkom en Mike Bosma

Golfclub De Texelse
één van de gezelligste golfclubs van Nederland
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!