Logo texelsecourant.nl
Het peloton wordt tijdens de Texelse omloop van de Tour de Lasalle aangemoedigd.
Het peloton wordt tijdens de Texelse omloop van de Tour de Lasalle aangemoedigd. (Foto: )

Tour De Lasalle start donderdag op Texel

  Sport

Op het Molwerk start donderdagavond 7 juni rond 19:00 uur de eerste etappe van de 64ste Tour De Lasalle. Zestig wielrenners uit Noord-Holland, onder wie vier Texelaars, doen mee aan de omloop door De Westen en de Dennen.

De Tour de Lasalle begon in 1955 en is daarmee de oudste wielerkoers van Noord-Holland en een sportief hoogtepunt in de Noordkop. De renners rijden vanaf het Molwerk, over de Watermolenweg, de Hoornderweg, de Kleiweg, linksaf de Westerweg op, de Kerkstraat in, de Naalrand, Klif, Rommelpot, Jan Ayeweg, Fonteinsweg, Rozendijk, Bakkenweg, Westerweg, Driehuizen, Hemmerkooi en Westerweg. Dit rondje van 10,69 km wordt in totaal vijf keer gereden. De finish ligt na 55 kilometer voor het Hoornder kerkje. De winnaar wordt daar tussen 20:21 en 20:26 uur verwacht verwacht, afhankelijk van de gemiddelde snelheid (43 resp. 40 km/uur). Er doen negentien ploegen mee, titelverdediger is Thijs Zuurbier. Ook de Texelse ploeg Catharinahoeve/Bikedealz.nl rijdt mee. Deze bestaat uit Jesse Hoven, Niels Jeroen Bos, Thomas Boom en Dave Huijsman.

Wind kan van grote invloed zijn op het koersverloop, maar de verwachting is dat het dit keer een zwakke wind staat. Texel is de eerste van vier etappe's van de Tour De Lasalle, zondag is de slotetappe door Den Helder.


Het rondje Den  Hoorn, De Westen en de Dennen wordt zes keer gereden. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!