Logo texelsecourant.nl
Catamaranzeilers Streuper & Eelman in de achtervolging bij Eilers & Boomstra.
Catamaranzeilers Streuper & Eelman in de achtervolging bij Eilers & Boomstra. (Foto Cocksdorper Kustzeilvereniging)

Zanen en Houwing winnaars catamaranwedstrijd

  Sport

Onder pittige maar zonnige condities zijn zondag de eerste catamaranwedstrijden voor het Texels Kampioenschap gevaren, georganiseerd door de Cocksdorper Kustzeilvereniging.

Onder leiding van wedstrijdleider en oud-Rondewinnaar Dirk Pool worden vier wedstrijden gevaren. Zondag een Olympische driehoeksbaan op het Robbegat bij Paal 33. Met een stevige noordoostenwind van 18 tot ruim 20 knopen (5 – 6 Beaufort) legden de deelnemers de baan in hoog tempo af. Met name de jeugdleden hadden een stevige dobber aan het in bedwang houden van de boot. Ondanks hun lichtere gewicht bleven zij overeind.

Dit kon niet gezegd worden van meer ervaren zeilers. Een aantal van hen sloeg om in de hitte van de strijd en helaas ontstond daarbij ook wat schade. De laatste manche werd afgelast doordat de wind inmiddels te veel was aangetrokken. De dagprijs bij de jeugd ging naar Mart Kikkert en Gijs de Waal op een Prindle 16 voor Hansje Eilers en Sieme Boomstra op een Hobie 16. Overall winnaar werden Eduard Zanen en Willem Houwing op een Tornado voor Bert de Ridder en Remko Nagtegaal op een Dart Hawk.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!