Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texel'94 veroordeeld tot nacompetitie

Het is Texel'94 zondag net niet gelukt om de nacompetitie van de tweede klasse te ontlopen.

Texel speelde op eigen veld in Den Burg met 3-3 gelijk tegen VSV uit Velzen en dat was te weinig om uit de degradatiezone te komen.

Het gelijkspel was extra zuur, omdat Alkmaarsche Boys (al gedegradeerd) tegelijkertijd won van SVW'27 (Heerhugowaard) dat één plek boven Texel stond op de ranglijst. Als Texel wel van VSV had gewonnen, was Texel alsnog boven SVW'27 geëindigd en zou SVW'27 nacompetitie hebben gespeeld.

Texel miste met name in de eerste helft een paar kansen om op voorsprong te komen, nadat het 1-1 was geworden. In de tweede helft liep VSV uit naar 1-3. Invallers Jurijan Röpke en Jeroen Vlaming wisten er voor Texel alsnog 3-3 van te maken, maar een vierde treffer zat er niet meer in. Sander de Haan maakte het eerste doelpunt.

De eerste wedstrijd in de nacompetitie staat zondag 3 juni op het programma. Texel moet drie wedstrijden winnen voor lijfsbehoud in de tweede klasse.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00