Logo texelsecourant.nl
Pieter Jan Eelman levert strijd met een speler van Eindhoven.
Pieter Jan Eelman levert strijd met een speler van Eindhoven. (Foto's: Willem Sangers)

Gelijkspel in tumultueuze wedstrijd

  Sport

Het eerste van Texel Futsal heeft vrijdag in Ons Genoegen in een tumultueuze wedstrijd 5-5 gelijk gespeeld tegen ZVV Eindhoven.

Beide teams waren erop gebrand om de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de nacompetitie te winnen, waardoor er in een moordend tempo werd gespeeld met veel overtredingen.

In de tweede helft gingen Ruben Duinker en de aanvoerder van ZVV beiden met rood van het veld, waarna de vlam in de pan sloeg.

De aanvoerder van Texel kwam bij het verlaten van het veld per ongeluk tegen een speler van Eindhoven aan en dat was binnen de beladen sfeer van de wedstrijd net voldoende om de hele reservebank van Eindhoven het veld in te laten stormen.

Publiek op de tribune bemoeide zich ook met de situatie in het veld. De scheids staakte de wedstrijd voor tien minuten, zodat de gemoederen tot bedaren konden komen.


In totaal werden er drie rode kaarten en acht gele kaarten uitgereikt. Volgens coach Martijn de Veij waren na de wedstrijd de verhoudingen weer goed met elkaar. Lesley Koning, Pieter Jan Eelman en Yorgo Helleman maakten de Texelse doelpunten.

Volgens De Veij wacht Texel volgende week vrijdag tijdens de return in Eindhoven een hels karwei om alsnog de finale van de nacompetitie in de eerste divisie te halen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!