Logo texelsecourant.nl
Het team van de Texelrunners
Het team van de Texelrunners (Foto: Aangeleverd)

Texelrunners klaar voor Roparun

  Sport

Texelrunners doen komend weekend voor de zevende keer mee aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam.

De Texelaars lopen non-stop de marathon van 530 kilometer. Ze starten zaterdagavond in Parijs en arriveren maandag naar verwachting rond drie uur op de Coolsingel in Rotterdam.

Het team bestaat uit lopers, fietsers, chauffeurs, kaartlezers, masseurs, cateraars en een teamcaptain. "Allemaal mensen die zich in die anderhalf á twee dagen en nachten volledig inzetten om tot een zo goed mogelijke teamprestatie te komen', aldus teamcaptain Jan-Nico van der Ploeg. 

"Maar niet alleen tijdens de run zelf zijn ze druk bezig. Want de Roparun is meer dan de loop alleen. Het hogere doel is zoveel mogelijk geld ophalen voor mensen met kanker. Om met dat geld te proberen hun leven iets te veraangenamen." Het team is het hele jaar bezig met diverse acties om geld op te halen. De VVV ondersteunt het en biedt, samen met Texelse logiesverstrekkers, enkele geheel verzorgde Texelweken aan aan gezinnen die door kanker zijn getroffen.

De Texelrunners bestaan uit Jan-Nico van der Ploeg, Frits van der Gracht, Jan Frederici, Pierre Bonnet, Ger Vlaming, Richard Bijpost, Jan van Dijk, Coen Schoonheden, Rick Siersma, Carlo Witte, Natascha van der Vis, Ruud Vermeulen, Maarten Koorn, Maikel van der Gracht, Leen den Braven, Rob Arensman, Klaas Pieter Zuidewind, Michelle van Bennekom, Irene Drijsten, Bea van der Ploeg, Ans Timmer, Hans Westdorp en Harry Blauw.


Afgelopen donderdag deden 77 lopers mee aan de Hemelvaartsloop die voor de Roparun werd gehouden. Gelopen werden één (4 km) of twee ronden door het gebied van de Nederlanden. Wie er oor voor had kon onder het lopen luisteren naar het lied van de nachtegaal of kijken naar de uitbundig bloeiende natuur. 

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!