Senioren 2 viert de promotie
Senioren 2 viert de promotie

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren senioren 2 GC De Texelse promoveert na poulewinst

Sport

In navolging van Heren senioren 1 is ook het tweede senioren team van de Texelse Golfclub poulewinnaar geworden en zal, na een jaar afwezigheid, weer terugkeren naar de vierde klasse van de NGF competitie.

Het was tot het laatste moment spannend op de golfbaan van Heemskerkse. Omdat er in de vijfde klasse twee teams per poule promoveren, komen er nog drie ploegen in aanmerking voor promotie en twee voor het kampioenschap, waaronder dus het team van de Texelse senioren 2. Bovendien zijn alle teams in deze poule min of meer aan elkaar gewaagd.

Een directe confrontatie tussen De Texelse 2 en Westfriese 3 uit Westwoud moet uiteindelijk bepalen wie poulewinnaar wordt.

Om zich goed te kunnen voorbereiden, nemen de Texelaars een bootje eerder. En de voortekenen zijn goed, want de toss wordt door de Texelaars gewonnen; de eerste winst.

De greensomes over negen holes zijn een makkelijke prooi voor de Texelaars. Jaap Pameijer en Hans de Leeuw winnen op de laatste hole met 1 up. Jan van Andel en Wil Steenhof zijn na acht holes klaar, 3/1 winst en Ad van Dorssen met Piet Bolier zegevieren met 2/1. Tussenstand 6-0 en dus alle reden om met vertrouwen aan de singles (over 18 holes) te beginnen. Dat gaat moeilijker. De Texelaars lijken last te hebben van de lunchpauze en de verre en vroege reis, waardoor de mannen uit Westwoud er weer een echte wedstrijd van maken. De Leeuw gaat als eerste met 4/2 onderuit. Pameijer (3/1) en Van Dorssen (7/6) laten daarentegen over de ambities van de Texelaars geen twijfel bestaan en behalen de benodigde 4 punten voor de poulewinst binnen. De nederlagen van Van Andel (2/0) en Steenhof (1 down) en het gelijke spel van afscheid nemende captain Bolier zijn daarna eigenlijk slechts belangrijk voor de statistieken. En met een mooie 11-7 winst kan de thuisreis naar Texel worden aanvaardt .

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 2 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 18 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 23 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35