Logo texelsecourant.nl
v.l.n.r. Van der Poel, Bakker, De Beer, Van Rijkom, Hiemstra en Reijers
v.l.n.r. Van der Poel, Bakker, De Beer, Van Rijkom, Hiemstra en Reijers

Dames 1 van Gc De Texelse blijft in 1-ste klasse

  Sport

Met drie overwinningen heeft Dames 1 van Golfclub De Texelse zich makkelijk weten te handhaven in de eerste klasse van de landelijke NGF competitie. Door dinsdag de laatste wedstrijd met 11-7 van De Hooge Rotterdamsche 1 te winnen op de golfbaan van Golfclub De Haar in Utrecht worden de Texelse dames tweede in de poule.

Er wordt flink gestreden om de winst. Marijke de Beer en Gerdi Reijers moeten aan de bak tijdens de greensomes over negen holes, maar als het duo met 1 up afslaat op de laatste hole weten ze dat ze in ieder geval niet meer kunnen verliezen. Hun tegenstandsters moeten de negende winnen om gelijk te spelen, dat gaat tussen hun oren zitten, De Beer en Reijers winnen ook die hole en dus met 2 up.

Captain Thea Bakker en Tilly van der Poel spelen de zwaarste partij want het Rotterdamse damesduo heeft nog geen wedstrijd verloren in poule D310. Maar de eilanders spelen geconcentreerd en verslaan het Rotterdamse koppel met 2/1. Anita Hiemstra en Agnes van Rijkom daarentegen kunnen hun tegenstandsters niet aan en verliezen met 3/5. Tussenstand 4-2 in het voordeel van Texel.

Onder zonnige en zeer warme omstandigheden gaat de strijd 's middags tijdens de 18 holes singles aanvankelijk gelijk op. De taaie tegenstandsters van Bakker en Reijers maken weinig fouten, maar kunnen op het laatst de druk niet aan; 2/1 winst voor Bakker en 4/3 voor Reijers. Ook Hiemstra haalt de punten binnen door met 2/1 haar 17 holes lang zwijgende opponent te verslaan. De Beer maakt het nog spannend en sleept er op 18 ternauwernood een gelijk spel uit. De tegenstandster van Van der Poel neemt revanche voor de verloren dubbel in de ochtend en verslaat Van der Poel met 6/4. Ook Van Rijkom verliest, met 2/3. Einduitslag 11-7 en een welverdiende tweede plaats in de NGF poule.

Golfclub De Texelse
één van de gezelligste golfclubs van Nederland
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!