Logo texelsecourant.nl
Een juichende Lex Koelmans met op de achtergrond Richard Quartel
Een juichende Lex Koelmans met op de achtergrond Richard Quartel

Heren 3 van Gc. De Texelse in de tegenaanval

  Sport

De Amsterdamse 2 – Texel Heren 3 staat zondag op het programma van de NGF competitie. De wedstrijd wordt gespeeld in Halfweg bij hun overburen, De Houtrak. Het Texelse aspiranten golfteam krijgt weer 5 ervaren single handicappers en een vaandeldrager voor hun kiezen, van handicap 4 tot 9 en een beetje. Maar er is de afgelopen week een hoop geleerd. Geduld hebben, niet fixeren op de score en je van de tegenstanders niets aantrekken.

Een druilerige dag op de lange, lange holes van Houtrak. Het is zoeken naar een par 4 onder de 400 meter. De vaste foursomes-koppels gaan ook nu weer samen op pad. Lex Koelmans en Floris-Jan Zwaag, zo taai als helmgras, putten de tegenstanders uit om op hole 17 de eerste 2 punten te pakken. Dat is de eerste streep door de rekening van Amsterdam. Dan volgen Mike Bosma en Tim de Haan, het dynamic duo, ze intimideren met hun teamspirit, gunnen elkaar een foutje en lossen het dan op, 3/1 winst. Richard Quartel en Yoni Houwing verzuchten na afloop dat ze het hebben laten liggen, maar Heren 3 van De Texelse gaat wel met een 4-2 voorsprong de 18 holes singles in.

Ondertussen spat het sportieve vuur uit de ogen van de Amsterdammers. Het zit ze niet lekker dat ze klop krijgen van een paar van die veelal onervaren eilanders.

Zwaag op kop, met zijn ondertussen befaamde after lunch-krokettendipje, vorige week 3 down na 3 holes, deze week 4 down na 6 holes. Het zal toch niet? Nee, het zal inderdaad niet. De hoteldirecteur wint 6 holes op rij, ziet de schouders van de Amsterdammer zakken en schudt de hand 1 hole voor het einde, 3/1.

De Haan en Houwing krijgen de nummers 2 en 3 op de startlijst te verwerken. En die twee longhitters, en straighthitters, van Amsterdamse 2 blijken nog een maatje te groot, de twee extraverte Texelaars komen beide 6 down binnen. Ze hunkeren nog veel naar "de mooie bal", terwijl matchplay juist het spel is van "het beste resultaat", niemand herinnert zich die prachtige drive, er is tenslotte geen publiek, wel die fijne overwinning. Tussenstand 6-6

Bosma komt binnen. Een rollercoaster-ride, up, down, en uiteindelijk 2 holes voor het einde 2 down. In het achterhoofd een reeks gemiste kansen, een beetje balend van het weggeven van een voorsprong, maar ja, het kan nu toch niet meer misgaan. Hij zet nog even aan en wint de laatste twee holes. Mooie comeback, gelijkspel. Tussenstand 7-7

Koelmans komt binnen. We zien hem op de green van de 18de ruzie zoeken met zijn tas die de bunker indondert, en vooral boos zijn op zichzelf. De hele wedstrijd aan kop en dan op de laatste hole toch nog een gelijkspel. Tussenstand 8-8

Alles komt nu aan op Quartel. Hij speelt tegen een tegenstander die enige jaren geleden op handicap 8 speelde, er een paar jaar tussen uit is geweest en dit seizoen weer is begonnen. Vanuit de baan komen af en toe tussenstanden door, Richard aan kop!

Het droomscenario voor deze Texelse makelaar aan het eind van een lange dag als hij de fairway van de laatste hole oploopt. 1 up, twee teams op het terras van het clubhuis vol spanning uitkijkend over de green van 18. Hij moet nog 1 putje maken voor de overwinning, en de koele kikker verzaakt niet. Texel wint 10-8, en de captain is stil van trots.

Golfclub De Texelse
één van de gezelligste golfclubs van Nederland
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!