Sportvereniging De Koog

Verlies De Koog

De Koog kreeg een pak slaag afgelopen zondag.

In een druilerige voetbalmiddag was de thuisploeg niet in staat om het felle Schagen van zich af te houden.

Het ontbreken van Miko Honigh kwam De Koog slecht uit. De ploeg uit de badplaats was eigenlijk in geen minuut van de wedstrijd zichzelf. Schagen was in alle duels feller en wist door middel van strijdlust de Kogers van zich af te houden.

Het enige echte offensieve wapenfeit van De Koog kwam uit een combinatie door het hart van het centrum. Na ongeveer een halfuur spelen, speelde Alex Daalder, Marlon Zijm in, die in een knappe één twee, de bal terug kreeg in het zestienmetergebied. Uit de kaats schoot Alex Daalder in de korte hoek, hard tegen de keeper aan.

In de 34e minuut kwam Schagen door een fout in de Koger opbouw op voorsprong: 0-1

Tien minuten voor rust kreeg De Koog wat meer veldoverwicht maar dat leverde niet bepaald meer kansen op.

Na de thee kreeg De Koog wel wat meer de bal, maar bleef Schagen in de omschakeling steeds gevaarlijk. Na een kwartier in de tweede helft gespeeld te hebben, kreeg De Koog een tweede domper te verwerken. Schagen kreeg een penalty toegewezen gekregen en benutte deze: 0-2 Bart-Jan Grisnigt deed wat terug door in de 66e minuut raak te schieten: 1-2

De Koog had wat meer balbezit, maar het was Schagen dat de thuisploeg er simpel uit counterde. De 1-3, de 1-4 en de 1-5 kwamen voort uit de omschakeling. Eindstand 1-5

Mario van Der Hert: "Vandaag waren we gewoon heel erg onder ons niveau aan het voetballen. Schagen was vanaf minuut één veel feller in de duels en wij lieten het te vaak gebeuren. Ook hebben we zowat niks gecreëerd. Zonde, maar verdiend verloren."

Volgende week is De Koog vrij en op zondag 13 mei speelt het een uitwedstrijd tegen D.W.O.W in Wieringerwerf. Aanvang: 14:00 uur

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2