Logo texelsecourant.nl
Menno Schuijl bereidt zich voor op de tee
Menno Schuijl bereidt zich voor op de tee

Zware tweede ronde voor heren 1

  Sport

Het Texelse heren 1 van golfclub De Texelse heeft op de golfbaan van de Heemskerkse een zware dag gehad. Het Texelse team verliest met 14-4 van Amsterdamse 1. Door deze winst zijn de ongeslagen Amsterdammers nu al zeker van poule-winst.

Zoals gebruikelijk wordt er in de ochtend gestart met de foursomes over 18 holes. In de eerste partij verliezen Herbert de Geer en Jordy Schuijl weliswaar met 4 om 3, maar van slecht spel van Texelse zijde is geen sprake. Het duo van Amsterdamse 1, met een gemiddeld duidelijk lagere handicap, wint met degelijk kort spel en is een maatje te groot voor de Texelaars.

Het tweede Texelse duo, Laurens Groothuis en Menno Schuijl gaat met 5 om 3 onderuit. Een foutje op dit niveau maakt het verschil tussen winst en verlies en een opkomende rugblessure bij Groothuis speelt helaas ook niet in het voordeel van De Texelse.

Kevin van Zuilenkom en Antoine Kersten komen niet goed in de wedstrijd. Verkeerde keuzes in de baan leiden soms tot moeilijke liggingen waardoor te vaak een tussenslag noodzakelijk is. En daar profiteert de tegenstander van; 5/3 en een 0-6 tussenstand.

In de middag gaat de jongste Schuijl als eerste van start bij de singles over 18 holes. Hij speelt niet slecht, maar zijn tegenstander met handicap 1 is gewoon een maatje te groot en de teenager verliest met 3/2. Groothuis gaat als tweede de baan in. Zijn rugproblemen zijn niet voorbij en dat leidt tot minder zuivere afslagen waardoor te vaak een reparatieslag noodzakelijk is en hij verliest met 4 om 3. Ook Kersten weet het tij niet te keren. Een 4 om 3 nederlaag komt vooral door voor hem ongebruikelijk matig spel; onzuivere slagen naar de green en te veel gemiste puts. Ook De Geer doet zijn best, maar moet op hole 17 de spreekwoordelijke handdoek gooien; 3/1

Gelukkig redden Menno Schuil en Kevin van Zuilenkom de eer voor De Texelse en winnen, respectievelijk met 1 up en 2/1; Solide spel van Schuil en de extra motivatie van Van Zuilenkom na het verlies in de foursomes leveren De Texelse uiteindelijk 4 punten op. Einduitslag 4-14.

Volgende week speelt heren 1 van De Texelse op de golfbaan van Amsterdamse Golfclub tegen het team van Spaarnwoude 1.

Golfclub De Texelse
één van de gezelligste golfclubs van Nederland
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!