Sportvereniging De Koog

De Koog pakt volle buit in Wieringerwaard

Sport

Het team van trainer Mario Van Der Hert heeft afgelopen zondag wederom goede zaken gedaan.

In het onderlinge treffen tegen de nummer tien van de ranglijst eindigde de wedstrijd in een 0-2 overwinning voor de Eilanders. De Kogers gaan met dit resultaat aan de leiding in de derde periode.

De Koog moest het stellen zonder een handvol basiskrachten. Bart-Jan Grisnigt (geschorst), Mike van Dorsselaer (ziek), Marlon Zijm (persoonlijk ongeval), Joren Bakker (gebroken sleutelbeen) ontbraken. Desalniettemin ging het Koger vlaggenschip onder het aanvoerderschap van Andries Kuip de tegenstander met veel inzet te lijf. Ook trainer Van Der Hert kampte al de hele week met het griepvirus, maar was toch komen opdraven om zijn team te coachen.

Alex Daalder zorgde in de achtste minuut voor de voorsprong voor de Texelaars. Een knappe individuele actie rondde de boomlange aanvaller af met een verwoestend schot in het dak van het doel: 0-1

Tot de rust was het spelbeeld wat rommelig en waren er voor beide partijen niet echt uitgespeelde kansen.

Daan Eelman had na een halfuur spelen nog een mogelijkheid doeltreffend te worden, maar zijn bekeken schot ging na een knappe solo, huize hoog over.

Kort na de thee was er wederom rede tot vreugde voor de Texelaars. Miko Honigh tekende voor de tweede treffer van de middag. Een combinatie door het hart van de defensie werd door de langharige middenvelder prachtig afgerond in de verre hoek: 0:2

De Koog ging na dit doelpunt niet achterover leunen maar probeerde de druk op Wieringerwaard te houden. Dat lukte aardig want de thuisploeg is eigenlijk geen moment gevaarlijk geweest.

In het slot van de wedstrijd kreeg De Koog nog een paar mogelijkheden om de scoren uit te breiden.

Cor Bijpost was na een rush over de linkerkant dichtbij en kort daarvoor werd een overtal situatie niet goed uitgespeeld.

Wieringerwaard had door dat het de wedstrijd niet ging winnen en werd door het soms ietwat nare thuispubliek, aangemoedigd om in de laatste fase van de wedstrijd nog wat schoppen uit te delen. De goed acterende arbiter zag dat ook en hield de wedstrijd vakkundig in de tang. Na 92 minuten gespeeld te hebben floot hij voor het einde van de wedstrijd. Eindstand: 0-2

"Ik heb al de hele week de griep en niet zo´n beetje ook. Al de hele week is de toiletpot m´n beste vriend en geef ik hem na ieder bezoek een klop op z'n schouder… Nee maar even zonder dollen, ik heb de griep nog nooit zo heftig meegemaakt. Goeie genade, wat kan een mens zich slecht voelen. Deze week heb ik m'n jongens ook geen trainen kunnen geven en daar baal ik wel van. Desondanks staan al deze kerels, ook de invalkrachten gewoon een puike, volwassen partij af te leveren. Daar ben ik uiteraard beretrots op. We hebben gewoon een fantastische groep." Aldus een ziekige Van Der Hert.

In het aankomende paasweekend is De Koog vrij.

Op 8 April wordt er thuis tegen Flevo gespeeld.