Logo texelsecourant.nl

Maandbeker Maart wedstrijd van herkansingen

  Sport

Het is lang geleden dat een wedstrijd op De Texelse vanwege het weer werd afgelast, maar de omstandigheden van 4 maart lieten een onderling treffen echt niet toe. En dan is het mooi als de wedstrijdcommissie in samenwerking met de golfbaan met een alternatieve datum op de proppen komt. Een herkansing die 27 golfers graag aangrijpen.

Het is ook de generale repetitie voor het actief worden van het nieuwe Golf4u computersysteem. Dat gaat allemaal de goede kant op, installeert u de link en ga deze gebruiken. Bij de eerste pogingen om de score via de telefoon in te voeren stuiten de spelers op een niet gebruikte stroke-index op de par 3. Weer wat geleerd, daar is een generale repetitie voor. Herkansing na de volgende wedstrijd.

En als dan in alle consternatie een verkeerd ingevoerde score ongecontroleerd blijft en blijkt dat de hoofdprijs naar de verkeerde is gegaan kan de wedstrijdleiding niet anders. Herkansing voor de prijsuitreiking.

Het blijven allemaal bijzaken, want de wedstrijd was weer om te smullen. Een weekje vorst heeft de baan goed gedaan, heerlijke en eerlijke snelle greens, de fairways veren zacht en spelen nog beter dan een afslagmat, bunkers gevuld met vers zand, een beetje mist voor de sfeer en een druppel water voor de verfrissing.

Categorie 3 is de klasse waar de ervaring strijdt met het nieuwe talent. Willem Hoogendijk (27) weet de nieuwelingen nog bij te benen maar het zijn Richard Quartel (27) en Mike Bosma (33) die de hoogste treden van het podium bezetten. Goed voor het vertrouwen, over 3 weken start de competitie en dan moeten ze er klaar voor zijn.

Met zo`n combinatie van grote en kleine baan heb je eigenlijk twee kansen op een goede score. Even een dagje geen puf voor de grote klappen dan maak je het goed in het fijnere werk of andersom. Hans de Beer (35) , Vernon Hughes (33) en Tim de Haan (32) laten zich niet verschalken op de par 3. Alle drie komen ze met 17 of 18 puntjes rond. Maar het is uiteindelijk Hans die in categorie 2 aan het langste eind trekt, een bijna rimpelloze ronde op de grote 9 en weer een trofee op de schoorsteenmantel.

We hadden het de vorige editie al voorspeld, in categorie 1 is werkelijk ieder putje van levensbelang. De eerste 6 golfers verschillen slechts 3 punten en de drie prijswinnaars komen met exact dezelfde score binnen. Leo Saal (32), Herbert de Geer (32) en Antoine Kersten(32).

Leo denkt met weemoed terug aan de gemiste birdie-put van een metertje op de 16de hole, Herbert maakt één van zijn birdie`s een hole te vroeg, de 15de. En dat maakt uiteindelijk net het verschil, de birdie van Antoine op 16 maakt dat de beker deze keer weer naar hem gaat want daarmee heeft hij het beste resultaat over de laatste drie holes.

Longest voor Marijke de Beer en Mike Bosma

Neary`s voor Tonny van der Vis en Antoine Kersten

Grote birdies voor Herbert, Antoine, Kevin en Hans

Golfclub De Texelse
één van de gezelligste golfclubs van Nederland
Reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Parkeerplaatsen moeten niet ten koste gaan van publieke evenementen in het hoogseizoen (zoals nu bijvoorbeeld het circus).Reageren!